KRAJ PRIČE

Cibona traži bolji tretman, Tedeschi odustao

24.03.2010 u 13:43

Bionic
Reading

Direktor Cibone Andro Knego nije zadovoljan pisanjem medija o mogućoj suradnji Cibone i Atlantic Grupe pa je u ime kluba istupio s priopćenjem koje prenosimo u cijelosti. S druge strane uspješna tvrtka je potvrdila kako više nema izgleda da preuzmu 'vukove'

'Poštovani, potaknuti velikim brojem napisa u medijima i brojnim intervjuima i izjavama vezanim uz potencijalnu suradnju između košarkaškog kluba Cibona i Atlantic grupe, koji su se pojavili u jučerašnjim i današnjim izdanjima, a jednostavno ih je nemoguće pojedinačno demantirati, želimo Vam podastrijeti nekoliko činjenica vezanih uz sva zbivanja proteklog tjedna.

Apsolutno je neprihvatljivo na ovaj način, preko medija, iznositi nepotpune informacije i subjektivne ocjene, bez konkretnih činjenica i kompletnog sagledavanja situacije.

Košarkaški klub Cibona ničim nije zaslužio takav tretman, i ukoliko postoji dobra volja za konstruktivnu pomoć klubu dobrodošla je, no nećemo dopustiti da se s još uvijek, velikim imenom pojedinci odnose na takav način.

Ne postoji opstrukcija navedenih pregovora od strane menadžmenta i zaposlenika kluba, niti je ikada postojala, odnosno Atlantic gupa u startu je prihvaćena kao jedna od opcija za trenutni popravak financijske situacije u klubu i potencijalnu dugoročnu suradnju.

Nakon što je menadžment kluba, nakon 2 mjeseca pregovora uključen u proces, potencijalnim partnerima dostavljeni su bilanca poslovanja, financijski plan, popis sudskih sporova, popis nekretnina u vlasništvu Cibone, popis upravljačkih tijela kluba, te popis dugovanja prema igračima u sezonama 2008/09 i 2009/10. Također, obvezali smo se dostaviti nalaz revizije, koja, suprotno informacijama koje se ponavljaju iz dana u dan, još nije završena.

Uz sve navedeno, u ponedjeljak 22. ožujka 2010., poslan je i dopis napravljen na temelju zaključaka sa sastanka Izvršnog odbora održanog 17. ožujka 2010. u12:30 sati, te je trebao poslužiti kao platforma za nastavak razgovora.

Sa sadržajem dopisa, prije slanja, bili su upoznati predsjednik i svi članovi Izvršnog odbora.

Budući da se pojavilo zaista previše nagađanja oko navedenog dokumenta, dopis prema Atlantic grupi dostavljamo Vam u prilogu u cijelosti. Uz brojne druge netočne činjenice, pojavila se i informacija da je čelnicima Atlantica onemogućen ulazak u dvoranu, što također želimo najoštrije demantirati.

Članovi uprave Atlantica, kao naši sponzori imaju godišnje ulaznice za VIP ložu i s njima su dobrodošli na svaku utakmicu košarkaškog kluba Cibona. Uz godišnje ulaznice, tu je i ukupno 60 ulaznica za utakmicu koje su dostavljene na temelju sponzorskih ugovora s Cibonom, NLB ligom, te reciprociteta među klubovima.

Budući da kontrolu ulaska ne rade djelatnici Cibone, već zaštitarska tvrtka, prema našim informacijama na službeni ulaz onemogućen je ulaz skupini ljudi koji su imali 'obične' ulaznice za utakmicu, odnosno zaštitarska služba reagirala je kako bi reagirala i u svakoj drugoj sličnoj situaciji.

Ovakve dezinformacije su maliciozne i bez ikakvog razloga dolijevaju ulje na vatru, odnosno stvaraju probleme tamo gdje ih nema.

Nadam se da ćete pronaći prostor za objavu kompletnog dopisa i priloženo dokumenta, budući da se u današnjim izdanjima nije štedio prostor kako bi svatko iznio 'svoju istinu'
S poštovanjem, Andro Knego, direktor KK Cibona'

Inače, iz Atlantic Grupe su poručili da je Cibona za njih završena priča.

'Prije 15 dana Ciboni smo poslali dopis s konkretnim pitanjima, prvenstveno oko financija jer revizija još nije gotova, ali odgovore nismo dobili. Tek su nam u ponedjeljak poslali dokument koji stane na jednu stranicu, a sročen je tako kao da ga je moj sin napisao. U njemu je ponovljeno da nam predaju kontrolu nad klubom, ali naši najvažniji zahtjevi nisu spomenuti,' rekao je za Jutarnji list drugi čovjek Atlantica Mladen Veber koji je dodao kako nema više izgleda u nastavak pregovora sa Cibonom.

U razgovoru je Veber potvrdio kako je Atlantic Grupa bila spremna ulagati više od 2 milijuna eura godišnje u sportski program Cibone te riješiti dio dugova iz aktualne sezone koji je itekako velik. Sada od toga neće biti ništa.