NA KRILIMA TOMASA

Cibona slavila protiv Fenera i nakon minus 18

16.12.2009 u 20:16

Bionic
Reading

Košarkaši Cibone uspjeli su u osmo kolu A skupine Eurolige upisati drugo pobjedu. 'Vukovi' su večeras bili bolji od turskog Fenrbahčea sa 80:77 (12.20, 20:16, 26:22, 22.19)

Pod velikim imperativom bili su košarkaši Cibone uoči večerašnje utakmice protiv Fenerbahčea. Naime, Perasovićeva je momčad u dosadašnjih sedam kola ubilježila tek jednu pobjedu i s novim porazom oprostila bi se od plasmana u TOP 16. Naravno, ni s ovim uspjehom nisu ga osigurali, ali su barem ostali u igri. A vrlo lako se moglo dogoditi da turska momčad dom Dražena Petrovića napusti uzdignutih ruku.

Naime, sredinom druge trećine gosti su vodili sa 30:12 i posve su nadigrali nemoćne 'vukove'. No, mic po mic, momčad Velimira Persovića, koja se nije predavala, smanjivala je razliku, te se na odmor otišlo s podnošljivih minus četiri (32:36).

U trećoj trećini raspucao se Marko Tomas, iako su gosti otišli ponovno na plus deset, ali zakucavanje Radičevića te dvije trice Marka Tomasa doveli su 'cibose' do izjednačenja 58:58.

Početkom posljednjih deset minuta Cibona je stigla i do drugog vodstva (prvo su imali odmah na startu utakmice), što je značilo da su mentalno spremni za potpuni preokret. A Tomasu su se u tom periodu pridružili Andrić i Bogdanović, koji su do samog kraja utakmice održavali rezultatsku prednost na strani Cibone. Tada je Marko Tomas mirnom rukom s linije slobodnih bacanja osigurao drugu ovosezonsku pobjedu u Euroligi. Pobjedu koja otvara nadu da se može plasirati u TOP 16.

Cibonu je predvodio sjajni Marko Tomas sa 28 koševa, a odlično ga je pratio Lukša Andrić sa 16 pogodaka, dok su kod gostiju najbolji bili Tarence Kinsey sa 21 i Emir Preldžić sa 18 ubačaja. Hrvatski košarkaš u sastavu Fenerbahcea Gordan Giriček postigao 15 poena.

Nakon osam kola Cibona ima dvije pobjede i šest poraza, a Fenerbahce Ülker tri pobjede i pet poraza. U sljedećem kolu Cibona za tri tjedna gostuje u Kaunasu kod Žalgirisa