78:71 ZA VUKOVE U ZADRU

Cibona se vratila iz ponora, odluka u Zagrebu

08.06.2010 u 21:46

Bionic
Reading

Košarkaši Cibone u grotlu dvorane Krešimir Ćosić spasili su i drugu meč loptu Zadra pobijedivši u četvrtoj utakmici finala hrvatskog prvenstva 78:71 (41:46). Tako će o naslovu prvaka odlučivati peta utakmica, koja će se igrati u četvrtak u Zagrebu

Nikad dosad momčad koja je u seriji na tri pobjede imala zaostatak 0:2 nije preokrenula seriju na svoju stranu. Zadar je imao dvije meč lopte, no nakon četvrte utakmice sve je izjednačeno. Cibosi su uspjeli spasiti svoju kožu prvo u Zagrebu, a sada i u Zadru pred deset tisuća grlenih domaćih navijača. U oba ta ogleda cibosi su preživjeli zahvaljujući tricama te će se o prvaku odlučivati u Zagrebu.

Od samog početka vidljiva je bila nervoza među igračima. Ruke su bile drvene, što nije ni čudo jer je ulog bio velik – naslov prvaka. Ipak, igrači trenera Perasovića prvi su se otrijeznili te preuzeli konce igre u svoje ruke. Smirili su igru Zadra, išla ih je i trica, dok su s druge strane domaćini ovisili o koševima Tome Ružića.

U prvom dijelu Cibona se uspjela rezultatski odlijepiti nakon 27:27 sredinom druge četvrtine i na poluvrijeme otići s vodstvom 41:36. Treća je četvrtina započela fantastično za goste iz Zagreba. Lukša Andrić je bio nerješiva enigma za zadarske košarkaše, pa je Cibona u jednom trenutku vodila s više od deset koševa razlike. No do kraja trećine domaćini furioznom igrom smanjuju vodstvo cibosa te se u posljednju četvrtinu otišlo s vodstvom zagrebačke momčadi 55:53.

Iskustvo Cibone se ipak pokazalo ovog puta presudnim. Otvorili su posljednju četvrtinu 6:0, došli na 61:53. Pogađali su 'vukovi' trice, no uspjeli su napraviti nekoliko vezanih grešaka, što su iskoristili domaćini i opet se rezultatski približili pet minuta prije kraja na 64:61. Iako je u tim trenucima dvorana navijački eruptirala, domaćini nisu na navijačkim krilima uspjeli poletjeti, s druge strane, igrači Cibone su opet naštimali ruku za tricu i uspjeli odvesti utakmicu na svoju stranu te na kraju pobijediti 78:71.

Kod Cibone najefikasniji je bio Gordon sa 24 koša, Andrić je dodao 16, Vukušić i Tomas po 9, a Bogdanović 8 poena.

Zadar je predvodio Ružić sa 18 poena, Plaisted je upisao 16, Morović 13, a Stipčević 12 koševa.

Tako će se o prvaku odlučivati u petoj utakmici, koja će se igrati u četvrtak u Zagrebu s početkom u 18 sati.