LAGANIH +24

Cibona rutinski nadvisila Novosađane

20.11.2008 u 20:28

Bionic
Reading

U 8. kolu NLB lige, bez puno muke i rezultatske dramatizacije, zagrebačka Cibona nadvisila je u Draženovu domu indisponiranu Vojvodinu i stigla do pete pobjede u regionalnom natjecanju. Konačnih 99:75 najbolje oslikava kakvu su utakmicu odigrali 'vukovi'

Cibona je u 8. kolu regionalne NLB lige stigla do pete pobjede nadvisivši novosadsku Vojvodinu sa 99:75 (27:21, 24:16, 26:19, 22:19). 'Vukovi' su u svojoj dvorani odigrali još jednu vrlo solidnu utakmicu ne pružajući suparniku gotovo nimalo prilika za pobjedu.

Domaćini su uvodne minute susreta otvorili serijom od osam koševa i do kraja utakmice vodstvo nisu ispustili. Istina, Vojvodina je ponajprije preko Charona Fishera prijetila tijekom druge četvrtine, stigla u jednom trenutku i do minus 2, no premda mu se u drugom poluvremenu pridružio izvrsni Dejan Borovnjak, gosti nisu uspjeli izvući ništa bolje od 24 koševa razlike. Nervoza u njihovim redovima (trener Zoran Sretenović čak je u svlačionicu otjerao Marka Jovanovića), ali i manjak kvalitete u odnosu na hrvatsku momčad, kumovali su visokom porazu.

U domaćim redovima Velimir Perasović dao je priliku svim igračima, čak i donedavno ozlijeđenom Branimiru Longinu, a 12 minuta dobio je i mladi Tomislav Zubčić koji je vrijeme provedeno na parketu izvrsno iskoristio. Njegovih devet koševa i tri skoka zaslužili su veliki pljesak. Očito je riječ o vrlo talentiranom košarkašu na kojemu će Cibona moći graditi svoju budućnost.

U domaćim redovima čak su šestorica košarkaša bila 'dvoznamenkasta'; Earl Calloway zabio je 17, Marin Rozić i Davor Kus po 12, Robert Troha 11, a Nikola Prkačin i Vedran Vukušić po 10. Zanimljivo, ponajbolji strijelac regionalne lige, Rawle Marshal, bio je prilično indisponiran i uz šut 1:8 upisao je tek četiri koša. Trice je pucao 0:7. S druge strane, u redovima gostujuće momčadi izvrsnu utakmicu odigrao je Borovnjak postigavši 32 koša uz šest skokova, a tamnoputi Fisher dodao je 19 poena i devet skokova.

Pred Cibonom je sada šest dana pauze i treninga jer idućeg tjedna nema euroligaških utakmica, a iduće subote je derbi u Splitu.