BEZ MILOSTI

Cibona potjerala Wrighta zbog nediscipline

31.03.2009 u 13:20

Bionic
Reading

Košarkaški klub Cibona izvijestio je da prekida suradnju s igračem Brentom Wrightom koji je u momčad stigao 23. veljače ove godine. Nakon nešto više od mjesec dana, Amerikanac je potjeran zbog kršenja discipline, a i on je na svojoj novinskoj konferenciji dao svoje viđenje slučaja

Na službenoj internetskoj stranici Cibone stoji priopćenje u kojem stoji da se raskida ugovor s američkim profesionalnim košarkašem Brentom Wrightom (31).

'KK Cibona sa 1. travnja raskida ugovor s igračem Brentom Wrightom zbog teške povrede discipline. Iako će ekipa odlaskom Wrighta biti oslabljena, budući da nema mogućnosti zamjene, principi kluba kao institucije su iznad svega', stoji u kratkom priopćenju.

Podsjetimo, Brent Wright 'zaboravio se' pojaviti na zakazanom mjestu i otputovati s momčadi Cibone u Dubrovnik. Budući da je noć prije puta zaružio u jednom noćnom klubu, očito se nije probudio te je tako prekršio klupski kodeks. Inače, internetske portale preplavile su slike Brenta Wrighta u noćnom životu i u društvu zanosnih djevojaka. U njegovu društvu bio je i Alan Anderson, no za razliku od Wrighta, najbolji igrač Cibone ove sezone nije zakasnio na polazak u Dubrovnik.

Treba spomenuti da je Wright igrao za cibose, i to pod vodstvom Dražena Anzulovića u sezoni 2006/07. Ovu sezonu započeo je u Kijevu, no nakon financijskih problema u tom ukrajinskom klubu, 30-godišnji i 204 centimetra visoki Wright se kao slobodan igrač vratio pod Toranj. Zbog noćnog provoda, nije se dugo zadržao u Zagrebu.

Ovo je već drugi put da se Velimir Perasović sudara s kršenjem discipline ove sezone. Na početku je takav neposluh pokazao Damir Markota, a trener 'vukova' to je riješio istim načinom protjerivanjem iz kluba.

Oglasio se i Wright koji je samoinicijativno sazvao novinsku konferenciju.

'U posljednje vrijeme imao sam privatnih problema, što je uticalo na moj odnos s trenerom, i na moju odluku da ne otputujem s ostatkom momčadi na utakmicu u Dubrovnik,' kazao je Wright u Jutarnjem listu, naglašavajući da je ta odluka bila isključivo njegova osobna odluka.

'Ne radi se o tome da se ‘nisam mogao dići iz kreveta jer sam puno pio’, nego o tome da nisam želio putovati,' dodao je Amerikanac i pojasnio:

'Moja baka, s kojom sam izuzetno vezan jer me odgojila, u bolnici je, što je uticalo na moje ponašanje. S druge je strane Perasović zahtjevan trener, i imali smo nesporazuma na treninzima, što je sve skupa dovelo do ove situacije. Da smo igrali domaću utakmicu proteklo kolo, sve bi završilo u okviru normalnog, ovako sam morao otići iz kluba. Igrao sam cijelu sezonu u Ciboni prije dvije godine, i barem vi, novinari, znate da nisam loša osoba... Nisam želio otići a da javnost ima krivu impresiju o cijelom događaju.'