NA KRILIMA MLADIH

Cibona osvojila drugo izdanje Draženovog kupa

24.09.2012 u 08:26

Bionic
Reading

U finalu Kupa Dražena Petrovića Cibona je na krilima svog omladinskog pogona zaustavila hrvatskog predstavnika u Euroligi, Cedevitu i, unatoč porazu seniora od 91:77, osvojila svoj prvi trofej u ovom natjecanju

Cibonini kadeti su slavili s uvjeljivih 92:62, a kup je Cibona osvojila već juniorskom pobjedom sa 77:46. Dvije iznimno uvjerljive pobjede koje Cedeviti nisu ostavile ni gram prilike za obranu trofeja.

U prvom poluvremenu gledali smo odličnu predstavu, dostojnu finala, a taj dio utakmice momčad Veljka Mršića dobila je sa 44:41. U trećoj četvrtini umor je napravio svoje i Cedevita je ušla u dvije mini serije. Na početku posljednje četvrtine Cedevita radi seriju 8:0 za +15 i nakon toga je rutinski privela utakmicu kraju uz atrakciju Greena (20 koševa) i Šuputa (17), koje je pratio i Babić (14). Kod Cibone Strawberry je ubacio 13, a Mašić 12.

'Osvojili smo kup i čestitke kadetima i juniorima. Jučerašnji dvoboj protiv Efgesa nas je previše energetski ispraznio i nismo mogli u drugom poluvremenu podići razinu obrane, a uz to je Cedevitu krenuo i šut', rekao je trener Cibone Veljko Mršić koji nije slavio pobjedu, ali je trofej. U neobičnoj ulozi bilo je i pojačanje Cedevite iz Splita Luka Babić:

'Prvi dio odigrali smo kako tako, ne baš najbolje, no u drugom poluvremenu krenuo nam je zadnji šut i ušle su nam neke lopte koje inače ne ulaze. Obzirom da smo zajedno tek sedam dana, možemo mi i bolje od ovoga', rekao je Babić koji je svoj posao vrlo dobro obavio.