JOŠ BEZ POBJEDE

Cibona opet blizu, Olympiacos opet bolji

24.02.2010 u 20:14

Bionic
Reading

Košarkaši Cibone su u svojoj dvorani od Olympiacosa doživjeli i četvrti poraz u drugom krugu košarkaške Eurolige, ali košarkaši trenera Perasovića ponovno su pokazali da su u stanju parirati najboljim momčadima

Rezultat 97:94 za renomirane Grke dokazuje koliko je blizu Cibona bila prvoj pobjedi, ali i koliko dobra košarka se igrala u Draženovom domu. Olympiacos je prvi put tijekom susreta poveo sa 17:18, no uslijedila je serija Cibone 11:0 i gotovo pet tisuća gledatelja moglo se s pravom nadati prvom trijumfu hrvatskog predstavnika u TOP 16 fazi natjecanja.

Ipak, djeca Pireja težak su zalogaj i hrabra Cibona nije ih uspjela slomiti. Krajem treće četvrtine tricom sjajnog Teodosića poveli su s osam koševa razlike, no Cibona je ubacila u obrambenu brzinu više i uporno dvoboj usmjeravala prema neizvjesnoj završnici.

U vodstvo nisu uspjeli doći sve do same završnice, ali u nekoliko navrata prijetili su sa samo dva koša zaostatka a onda bacanjima Gordona poveli sa 93:92 i držali tenzije do posljednjeg napada. Odlučila je mirnoća sa slobodnih bacanja i tu su Grci došli do nove tijesne pobjede protiv Cibone. Gordonu i Tomasu zadrhtala je ruka i prilika je propala.

Zagrebački klub predvodio je maestralni Gordon koji je zabio 32 koša (četiri skoka, pet dodavanja) i upisao rijetko viđenih 40 bodova u valorizaciji. Marko Tomas dodao je 20, a Andrić i Bogdanović po 11 koševa. Teodosić je uz sjajan šut zabio 22 koša (šest asista), a robusni Kleiza pratio ga je sa 20 koševa. Nikola Vujčić je upisao po četiri koša i dodavanja te dva skoka.

Nakon četiri odigrana kola Olympiacos je neporažen, a Cibona ima još dvije prilike za svoju prvu pobjedu.