DRUGI TRIJUMF U FINALU

Cibona opalila novu pljusku Cedeviti i došla još bliže senzacionalnoj tituli

24.05.2019 u 22:01

Bionic
Reading

Košarkaši Cibone pobijedili su ovog petka u Draženovom domu Cedevitu rezultatom 90:82 i tako došli do prednosti 2-0 u finalu doigravanja hrvatskog košarkaškog prvenstva...

Iako je Cedevita kao apsolutni favorit ušla u završnicu hrvatskog košarkaškog prvenstva, umalo je ispala od Zadra u polufinalu, a uvodne utakmice finala pokazale su da to nije bila slučajnost.

  • +3
Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL

Momčad Slavena Rimca ovog petka izgubila je i drugi put u nizu od borbene Cibone koja se na svom terenu u Draženovom domu približila tituli prvaka Hrvatske.

Bio je to dvoboj u kojem su 'vukovi' vodili većim dijelom susreta i otišli na odmor s prednošću 45:41, a Cedevita je nastavila kaskati sve do posljednje četvrtine u kojoj je u nekoliko navrata gubila -11 te na kraju upisala poraz rezultatom 90:82, na oduševljenje okupljenih navijača.

Marko Ljubičić zabio je 18 koševa i bio najbolji strijelac raspoložene Cibone, dok su Damir Markota i Fran Pilepić dodali 17, a Cobbs sa svojih 24 koševa nije mogao spasiti Cedevitu.

Cibona sada vodi 2-0 u finalu doigravanja, ali igra se na četiri dobivene pa definitivno još uvijek ništa nije riješeno...