PH U KOŠARCI

Cibona lako slavila u gradskom derbiju u Trnskom

02.05.2009 u 19:08

Bionic
Reading

U zaostaloj utakmici sedmoga kola Lige za prvaka prvenstva Hrvatske za košarkaše Cibona je kao gost u dvorani u Trnskom svladala Zagreb CB 107:89 (28:30, 27:11, 26:27, 26:21)

Iako je to trebao biti derbi, domaći 'mravi' su se u svom Trnskom protiv Cibone držali tek u prvoj četvrtini. Nakon tih prvih deset minuta cibosi su ubacili u veću brzinu, ponovno je dominantan bio Anderson, tako da je Cibona već na poluvremenu imala prednost od 14 koševa (44:41).

Do kraja utakmice momčad trenera Velimira Perasovića još je povećala svoju prednost te su na kraju slavili s visokih 107:89. Najefikasniji u sastavu Cibone bio je Davor Kus sa 26 koševa, a kod Zagreba Damir Mulaomerović sa 29.

Najveći hendikep za momčad Zagreba u ovoj utakmici je bilo neigranje Ante Tomića koji ima ozlijeđen gležanj zbog čega jedva može navući tenisicu, a bez njega 'mravi' su sasvim druga momčad. Drugi problem za Zagreb je bila trica. Naime, cibosi su utakmicu završili sa 20 pogođenih trica, što bi i puno jačim momčadima stvaralo velike probleme.
Nakon 10 odigranih utakmica Cibona ima devet pobjeda i jedan poraz, a Zagreb CB osam pobjeda i dva poraza.

U nedjelju će zaostalu utakmicu iz četvrtog kola odigrati Dubrovnik i Zadar (20 sati).

'Apsolutno je sigurno da je neigranje Tomića oštetilo igru Zagreba i olakšalo nam put do pobjede. Zagreb je držala pametna igra Mulaomerovića, koji je akcijama dva na dva i velikim brojem penala radio nered u našoj obrani, ali ključna je bila druga četvrtina, kada smo stvorili prednost koju Zagreb do kraja nije uspio stići', rekao je na kraju utakmice trener Cibone Velimir Perasović.

S druge strane strateg Zagreba Denis Bajramović priznao je kako njegovi igrači nisu bili ovog puta na visini zadatka.

'Odigrali smo loše utakmicu. Ne volim kukakti, ali jasno je koliko nam je Tomić falio. Taktički se nismo pridržavali dogovora, prvenstveno tu mislim na obranu protiv Prkačina i Andersona. Ciboninih 20 trica bio bi težak izazov i za ozbiljnu momčad, a mi to danas definitivno nismo bili'.