POHVALE IZ BARCELONE

'Cibona je pokazala da je talentirana momčad'

22.10.2010 u 12:55

Bionic
Reading

Cibona je poražena u Barceloni. Slavlje 'vukova' nitko nije ni očekivao, a mnogi hrvatski košarkaški zaljubljenici bojali su se rezultatske katastrofe. To se nije dogodilo, bilo je tek 80:66 za europskog prvaka, a zadovoljniji je bio gostujući strateg Zdravko Radulović od domaćeg Pascuala Xaviera

Barcelona nije imala problema s mladom momčadi Cibone. No bez obzira što su bodovi ostali u katalonskoj prijestolnici, trener Barcelone nije bio u potpunosti zadovoljan time kako se sve odvijalo.

'Najvažnije je da smo krenuli pobjedom, a to nikada nije lako. No nisam zadovoljan igrom. Dobro smo počeli u prvom dijelu, ali kada smo došli do 25 koševa razlike, opustili smo se i Cibona je smanjila deficit', rekao je Xavier koji nije propustio istaknuti da je uoči i za vrijeme utakmice imao dosta problema s ozljedama.

Trener cibosa brzo je detektirao najveću manu svojeg sastava u okršaju s Barcelonom.

'Ušli smo u utakmicu s previše respekta, kao da ih se bojimo. Razumijem svoje igrače, prosjek godina im je 21. U drugom dijelu smo igrali bolje i pokazali da imamo dobru perspektivu i lijepu budućnost. Ne mogu svoje igrače kriviti ni za što, jer treniraju naporno, i to u financijskoj situaciji koja je daleko od normalne. Imamo kratak kadar', poručio je Radulović.

Na Cibonu su se osvrnuli i Barcelonini košarkaši.

'Pobjeda nije laka kao što izgleda. Cibona je pokazala da je talentirana momčad i na svojem parketu će biti težak suparnik. Slavili smo zbog fantastičnog prvog poluvremena', riječi su centra Katalonaca Erazema Lorbeka.

'Nismo mnogo znali o novoj Ciboni koja je puna mladih igrača. Počeli su snažno, ali mi smo zaigrali dobru obranu. Uskoro smo kontrolirali situaciju, a u drugom dijelu je došlo do opuštanja', rekao je Ricky Rubio.

Uz Bojana Bogdanovića (28 koševa), dobru partiju u redovima 'vukova' je pružio Rok Stipčević (12 koševa, 7 asistencija, 5 skokova).

'Došli smo s mišlju da damo sve od sebe i mislim da smo to pružili. Mladi smo, ali s nekoliko najboljih hrvatskih igrača u svojem godištu i imamo budućnost. Nedostaje nam iskustva, izgubili smo 20 lopti, a tako se ne može pobijediti Barcelona. No moramo nastaviti teško raditi i doći će dobri rezultati', kazao je Stipčević.