MALI REPEŠA

Cibona je bila brža: Veljko Mršić novi trener 'vukova'

11.06.2012 u 10:50

Bionic
Reading

Nakon što je Jasmin Repeša objavio da odlazi u Unicaju, kao svog potencijalnog nasljednika odredio je Veljka Mršića, bivšeg kapetana cibosa koji je prošlu sezonu bio trener juniora Cedevite s kojima je postao prvakom Hrvatske

Uprava Košarkaškog kluba Cibona sazvala je hitnu konferenciju za novinare (ponedjeljak 12 sati) na kojoj će predstaviti novog trenera. A to je, kako neslužbeno doznajemo, Veljko Mršić (41), dugogodišnji igrač tog kluba.

Mršić je Imoćanin rođen u Splitu (1971) i odrastao u Čapljini, gdje je i počeo igrati košarku. U Cibonu je došao kao 15-godišnjak 1986. godine, a osim u Ciboni (1989-1995. i 1997-1998) igrao je za Unicaju iz Malage, Olympiacos, španjolsku Gironu i Granadu, Milano, Split, Fenerbahçe i Kijev, za koji je igrao u svojoj posljednjoj sezoni (2004/2005).

Trenersku karijeru počeo je 2006. na klupi Splita, vodio je i talijanskog prvoligaša Varesea (2007/2008), a Cibona će mu biti treća seniorska klupa. U međuvremenu dokazivao se radeći kao trener mlađih uzrasta. Trener Ciboninih juniora bio je u sezoni 2009/2010, a Cedevitine juniore odveo je do naslova prvaka Hrvatske u upravo završenoj sezoni. U finalu su njegovi odabranici slavili protiv favoriziranog Zagreba, za koji je igrao trojac Šarić-Hezonja-Mavra, a za taj trijumf mladih cedevitaša stručnjaci su rekli da je to bila trenerska pobjeda.

Tako je Cibona ispred nosa uzela nadarenog trenera velikom rivalu. Mršić je, naime, trebao još godinu dana voditi Cedevitine juniore, no u Cedeviti mu nemaju što zamjeriti jer mu nisu ponudili mjesto prvog trenera.

Očito je vrlo važnu ulogu u tom transferu imao sportski direktor Cibone Nikša Prkačin, koji o Mršiću ima odlično mišljenje i bio je njegov 'prvi pick'. Naravno, Mršić je bio i Repešin izbor, koji ga je uostalom odredio kao svog potencijalnog pomoćnika u Unicaji iz Malage.

Neki prijatelji čak su Mršića iz zezancije, apostrofirajući priču o Mourinhu i Villas-Boasu, prozvali 'Mali Repeša'.

'Njegovi juniori u Cedeviti izgledali su kao seniorska momčad', kratko je nakon juniorskog finala kazao Repeša.

Te njegove riječi još su jedan dokaz toga da će Mršić u Ciboni, u kojoj je niz godina bio kapetan, napraviti dobar posao.