EUROLIGA

Cibona izgubila u infarktnoj završnici

04.02.2010 u 20:08

Bionic
Reading

Košarkaši Cibone poraženi su u svojoj dvorani u drugom kolu top 16 Eurolige od španjolskog kluba Caja Laboral 78:75 (33:41). U napetoj završnici 'vukove' je od pobjede dijelilo tek malo sreće

Iako su 'vukovi' ostavili srce na parketu, iako su se trudili do posljednje sekunde i odigrali briljantno prvo poluvrijeme, ipak su poraženi. Cibosi su 15-ak sekundi prije kraja pri zaostatku 76:75 imali napad, ali nažalost nisu uspjeli postići koš koji bi im osigurao pobjedu.

Utakmica je za Cibonu krenula fantastično. Bodreni dobro ispunjenom dvoranom, igrači trenera Perasovića imali su u 14. minuti vodstvo od nevjerojatnih 16 koševa (32:16), ali do kraja prvog dijela gosti iz Španjolske su zbili svoje redove i uspjeli do odmora smanjiti Ciboninu prednost na 41:33.

U drugom dijelu pala je igra 'vukova', ali se i razbudila vanjska linija Španjolaca, pa se prednost Cibone počela topiti, da bi na kraju utakmica ušla u potpuni egal i infarktnu završnicu, u kojoj su cibosi imali priliku doći do pobjede.

Cibonu su predvodili Marko Tomas sa 22 koša te Jamont Gordon sa 19 poena i deset skokova. Kod gostiju su se istakli Eliyahu sa 22, English sa 17 te Teletović sa 16 poena.