NIJE ŠALA

Cibona iz Milwaukeeja dovodi Boguta

15.05.2011 u 12:47

Bionic
Reading

Andrew će doći bude li u NBA lockouta, a on je izvjestan, kaže direktor Cibone Zdenko Antunović i službeno najavio lov na potpis koji bi 'vukove' vratio iz mrtvih

Košarkaši Zagreba nisu uspjeli izboriti drugo mjesto, a cibosi nisu pobijedili, što bi im dalo dodatna krila uoči srijede i prve utakmice polufinala doigravanja s Cedevitom. Sa 23 koša Žorića i 20 Simona, mravi su pobijedili vukove (101:95), no bila je to pirova pobjeda jer Zadar je, uz 24 koša i pet trica Browna, slavio u Splitu (85:74). Zadrani su na Gripama tako izborili prednost domaćeg terena za polufinalnu seriju sa zagrebašima koja počinje u utorak.

'Stigao je trenutak istine. Prvenstvo Hrvatske za nas tek sada počinje, po mojoj procjeni bez Renforea i Kasuna do kraja sezone. Daj Bože da sam se u tome prevario', govorio je Zagrebov trener Ivica Burić.

Njegov kolega Joke Vranković dao je sinoć priliku onima koji igraju manje, a malo sačuvao nositelje (Bogdanović 11 koševa, Zubčić 14, Radošević 12...).

'Uvjeren sam da možemo parirati Cedeviti', optimist je Joke, koji ovog trenutka ima najzdraviju momčad.

Ono što Vrankovića raduje i tonovi su iz klupskih kancelarija. A ondje se naveliko priča da će za Cibonu sljedeće sezone zaigrati australski Hrvat Andrew Bogut. Dakako, pod uvjetom da se u NBA ligi dogodi lockout, odnosno obustava rada. Tu priču s prizvukom senzacije priopćio nam je direktor kluba Zdenko Antunović:

'U izravnom smo kontaktu s Andrijom i njegovim ocem Mišom. Kao pravi patrioti, oni žele pomoći Ciboni, i to bez naknade, samo uz plaćeno osiguranje.'

To pak znači da bi Bogut igrao među vukovima sve dok traje lockout, a on može potrajati nekoliko mjeseci, ali i cijelu sezonu (u sezoni 1998/99. trajao je pola godine). Ako je Divac mogao igrati za Crvenu zvezdu (doduše, samo dvije utakmice), zašto Bogut ne bi za Cibonu. Obje bi strane imale koristi, Cibona bi dobila velikog centra i publicitet, a Bogut bi mogao održavati igračku formu do početka NBA lige.

'Bogut nam nije svoj eventualni dolazak uvjetovao igranjem u Euroligi. Mi pozivnicu za Eurokup praktično imamo, ali ne odustajemo ni od traženja pozivnice za Euroligu. Obećao nam je da neće doći sam, već s još jednim ili dvojicom NBA igrača. Ja sam se svojedobno na portalu Zagrebancija.com šalio na tu temu za prvi travnja, a poslije kada smo stupili u kontakt sve se pokazalo sasvim ostvarivim', dodao je Antunović.

Cibonin direktor Zdenko Antunović kaže da je presretan zbog doprinosa koji klubu daju trener Vranković i njegova desna ruka, all-round operativac Nikša Prkačin. Kada je u pitanju poslovanje, popriličan je optimist. Uvjeren je da će do 1. lipnja Cibona biti na zdravim nogama i da će nakon toga u klub dovesti sponzore. Antunović očekuje da će vjernost Ciboni produljiti Franck i TRCZ (čije škode igrači sada voze), a da će u klub ući Zvečevo, Adidas, Erste leasing, Vindija, Agrokor, Coca-Cola, Turkish Airlines, Beko i Waider.