KOŠARKAŠKA LIGA ZA PRVAKA

Cibona i Zadar uspješni na domaćem parketu

25.04.2009 u 20:28

Bionic
Reading

Košarkaši Zadra na svom su parketu uspjeli nanijeti prvi poraz Zagrebu u Ligi za prvaka, dok je Cibona rutinski i s pola gasa razbila Dubrovnik u Draženovu domu

Zagrebačka Cibona s lakoćom je stigla do nove pobjede u košarkaškoj Ligi za prvaka. Gostujući Dubrovnik tek se u prvoj četvrtini pokazao kao žilav suparnik, no kako je vrijeme odmicalo tako su i vukovi stvarali razliku, koja se na kraju popela na plus 36 (115:79). Bio je to susret sa slabim obranama i puno pogrešaka, no 400-tinjak gledatelja u domu Dražena Petrovića ipak je moglo uživati u brojnim protunapadima i lijepim dodavanjima.

U redovima domaćina čak su šestorica košarkaša zabila 10 ili više poena: Marin Rozić (22 koša, 9 skokova, 5 osvojenih lopti), Earl Calloway (22 koša, 7 asista), Jared Homan (21 koš, 10 skokova, 7 izborenih prekršaja suparnika), Davor Kus (15), Nikola Prkačin (13) i Robert Troha (12). Dobru minutažu dobio je i mladi Tomislav Zubčić, no u 25 odigranih minuta istaknuo se brojnim skokovima (po 6 u obrani i napadu), ali još više po puno promašenih 'otvorenih' šutova; zabio je tek jednu od 10 lopti. Kod Dubrovčana najviše su zabili Maro Lučić (19), Dejon Prejean (16), Jure Skifić (11) te Marijo Hajdić (10).

U drugoj utakmici Zadar je nadvisio Zagreb, vodeći i dosad jedini neporaženi klub u Ligi. Konačnih 76:70 izboreno je nakon velike borbe i dugog vodstva 'mrava' u prvom poluvremenu.