VRLO UVJERLJIVI

Cibona i Zadar rasturaju po regiji

14.11.2009 u 22:00

Bionic
Reading

U današnjem susretu sedmog kola regionalne košarkaške NLB lige Zadar je na domaćem terenu pobijedio Helios Domžale sa 97-70. Tako je nastavljena hrvatska rapsodija u regionalnoj ligi budući da je i Cibona uvjerljivo slavila u Sarajevu

Zadar je konstantno bio u prednosti, ali utakmica je prelomljena tek u posljednjoj četvrtini koju je Zadar dobio sa 28-10.

Kod Zadra istaknuli su se Micah Downs sa 15 i Rok Stipčević sa 12 koševa, a u momčadi Heliosa najefikasniji je bio Aleksej Laškevič sa 15 poena.

Nakon ovog trijumfa Zadar ima četiri pobjede i tri poraza.

Prije Zadra susret 7. kola odigrala je zagrebačka Cibona, koja je u Sarajevu pobijedila Bosnu 80-55. Tako je Cibona i dalje jedina neporažena momčad u NLB ligi.

'Cibosi' su već u prvoj četvrtini odradili glavninu posla budući da su stvorili 16 poena viška. Nakon toga Cibona je s lakoćom držala konce u svojim rukama, a prednost je samo rasla.

Kod Cibone najbolji su bili Marin Rozić sa 14, te Tomislav Zubčić i Marko Tomas sa po 13 koševa. U redovima Bosne Suad Šehović ubacio je 13, a Feliks Kojadinović 11 poena.