LIGA ZA PRVAKA

Cibona dobila Zadar 23 koša razlike

27.04.2011 u 21:47

Bionic
Reading

Cibona se pobjedom u Zadru rezultatom 93:70 definitivno vratila u igru za doigravanje. Nakon plus 24 protiv Borika u prošlom kolu u Zagrebu u srijedu navečer s plus 23 pobijedila je Zadra u Krešinom domu

Nakon utakmice Joke Vranković se nije dao navući na pitanje što se to promijenilo njegovim dolaskom kod istih igrača koji su u prvom dijelu prvenstva izgubili sa po 23 razlike i od Borika i od Zadra.

'Odigrali smo maksimalno skocentrirano i zacrtano smo prenijeli na teren. Zadrove probleme s ozlijeđenim igračima smo iskoristili i fokusirajući obranu na Marku Caru, te spriječavajući pretvaranje obrane Zadra u brzu tranziciju', objasnio je teoretski u nekoliko rečenica Joke Vranković laku pobjedu Cibone koja je vodila i s preko 30 razlike protiv ekipe koja je u prošlom kolu pregazila jakog Zagreba.

'Cibona je odigrala izvanredno od prve minute, a veliki hendikep nam je bio malo vremena od utakmice protiv Zagreba, no to ne umanjuje pobjedu Cibone' rekao je trener Zadra Pino Grdović koji je od početka utakmice nemoćno gledao kako mu ekipa nema odgovor na igrau raspoloženih Zagrepčana.

Cibona je već u prvoj četvrtini pobjegla na plus 17, a sredinom druge povela i s plus 23 i već tada dosegavši razliku koliku je Zadar napravio pobjedivši u drugom kolu Zagrebu. U tim trenutcima Rozić je sam dao više koševa od cijelog Zadra, a do kraja poluvremena Cibona je odbila jedini ozbiljniji nalet Zadrana i plus 14 pretvorila u plus 19.

Nije Zadar imao snage okrenuti utakmicu jer nije imao ni organizaciju igre ni raspoložene strijelce, ali je zato Cibona ponajviše zahvaljujući Vrbancu i Bogdanoviću ubacila u brzinu više i totalno razbila Zadar u drugom poluvremenu. Kod Cibone su najviše koševa postigli Vrbanc 22 i Bogdanović 20, dok je kod Zadra Car postigao 21, a Ivanov 18 koševa.

Zagreb je pobijedio kod Zaboka 100:60, Split je na Gripama poražen od Alkara 55:72, a Cedevita je kod kuće slavila protiv Borika 84:58.

ZADAR - CIBONA 70:93

ZAGREB CO -ZABOK 100:60

SPLIT - ALKAR 55:72

CEDEVITA - BORIK 84:58

Na ljestvici vodi Cedevita s 9:0, Zagreb ima 7:2, Zadar 6:3, a Cibona i Split 4:5, Alkar i Puntamika po 3:6, a Zabok 0:9.