IMA LI SPASA?

Cibona danas rješava dugove ili propada

04.02.2011 u 08:35

Bionic
Reading

Nekadašnji europski košarkaški div u petak ima jedan od najvažnijih sastanaka u svojoj povijesti. Vodstvo Cibone pokušat će dogovoriti rješavanje dugova s vjerovnicima

Pod Tornjem će poslije deset sati biti živo i burno. Cibona je na sastanak pozvala svoje vjerovnike koji će se pojaviti samostalno ili u društvu svojih odvjetnika. Tema je samo jedna - kako sanirati dugove koji se već dugo vremena omča oko vrata hrvatskog prvaka.

Na 'druženju' će se pojaviti na desetke vjerovnika, od igrača do trenera, a njihova potraživanja su između 40 i 50 milijuna kuna.

Cibona će im ponuditi dvije opcije. Jedna je ta da im se u dva mjeseca isplati 50 posto duga, a drugu polovicu bi vjerovnici dobili u dionicama kada dođe do preoblikovanja. Druga je da se 35 posto isplati odmah, 35 posto u sljedećih nekoliko godina, a ostatak isto kroz dionice', pišu Sportske Novosti

Ako oštećeni ne pristanu na te uvjete, Cibona će vjerojatno zakoračiti prema stečaju što bi značilo da vjerovnici neće vidjeti svoj novac, a klub bi samo produljio svoju agoniju i vjerojatni nestanak s košarkaške karte.