ODRŽAN VAŽAN SASTANAK

Cibona dala ponudu, vjerovnici razmišljaju

04.02.2011 u 12:51

Bionic
Reading

Nekad je Cibona bila europski košarkaški gigant, a danas je taj isti klub na koljenima. Veliki dugovi koji opterećuju klub uteg su za Cibonu čiji su čelnici u petak održali sastanak s vjerovnicima da bi dogovorili način isplate

U petak su čelnici kluba pod Tornjem održali sastanak sa svojim vjerovnicima da bi riješili dugove. Nakon održanog sastanka iz kluba je stiglo priopćenje u kojem se navodi da su vjerovnicima ponuđene dvije opcije, a u sljedećim tjednima trebalo bi doći do prvih dogovora.

'S isključivom namjerom rješavanja sporova nastalih uz dugovanja KK Cibona Zagreb prema igračima i vjerovnicima, a koje je novo vodstvo naslijedilo preuzimanjem Kluba od prijašnjih uprava, te s isključivom namjerom spašavanja ovog zagrebačkog Kluba od propasti, predsjednik KK Cibona Ivica Lovrić i direktor KK Cibona Zdenko Antunović u petak su se sastali s vjerovnicima i njihovim predstavnicima. Tom prigodom ponuđene su im na izbor dvije opcije rješavanja problema dugovanja nastalih u proteklom periodu:

- opcija 1: isplata 50% dugovanja glavnice u roku 60 dana od dana sklopljenog dogovora, a ostatak od 50% dugovanja bit će realiziran u ustupanju dionica Kluba u narednom, predviđenom periodu;

- opcija 2: isplata 35% dugovanja glavnice u roku 60 dana od dana sklopljenog dogovora; uz isplatu dodatnih 35% dugovanja glavnice u slijedeće 3 godine, a ostatak od 30 % dugovanja bit će realiziran u ustupanju dionica Kluba u narednom, predviđenom periodu.

Visina dugovanja KK Cibona Zagreb nastalih u prethodnom razdoblju prema igračima i stručnom vodstvu, a koje je novo vodstvo Kluba naslijedilo, procijenjena je na oko 40 milijuna kuna.

Tijekom sljedećeg tjedna predstavnici Kluba nastavit će pregovore sa svim vjerovnicima i njihovim predstavnicima tijekom kojih će razmotriti ponuđene opcije te ugovorit eventualne odnose, a sve s ciljem rješavanja problema koje je novo vodstvo Cibone susrelo kod preuzimanja Kluba', stoji u priopćenju Cibone.