BORBA ZA TROFEJ

Cibona & Cedevita: Idemo po naslov!

25.05.2012 u 12:40

Bionic
Reading

Finale domaćeg prvenstva, u kojem će od subote participirati Cibona i Cedevita, igra se na tri pobjede, a nijedna strana nije se usudila najaviti brzinsku pobjedu 3-0. No zato su igrači i treneri obiju momčadi izrazito samopouzdani i uvjereni baš u svoj konačni trijumf

Zanimljiv su košarkaški petak imali zagrebački novinari. Cedevita i Cibona organizirale su svaka svoju press konferenciju, a razmak između njih bio je tek sat vremena. Prva je na rasporedu bila momčad Dražena Anzulovića, ekipa koja je aktualni viceprvak države i koja sanja svoj prvi naslov prvaka. Ove sezone igrači Cedevite već su osvojili i prvi naslov; pobijedili su u Kupu i imali zapaženu ulogu u regionalnoj ligi u kojoj su pokleknuli tek u finalu kontra Maccabija, no finale domaćeg prvenstva, to je ono što svi u Cedeviti sanjaju.

'Čeka nas još jedna borba za trofej, možda i najteža do sada jer se igra na tri pobjede. Ako odigramo kako znamo i možemo, mislim da smo vrlo blizu naslova. Od Cibone smo bolji na svim pozicijama, a iako su nam suparnici u dobroj formi i prepuni samopouzdanja, vjerujem u naš konačni trijumf', kratak i sažet bio je u najavi subotnje prve finalne utakmice Miro Bilan.

Na njegove riječi nadovezao se trener Anzulović. Uvjeren u uspjeh ako mu momčad reagira kao u trećoj polufinalnoj utakmici protiv Splita, prvi čovjek struke Cedevite priželjkuje veliku košarkašku predstavu.

'Ovo je vrhunac sezone i moramo izvući sve najbolje od sebe, i fizički i mentalno, za preostale utakmice. Vjerujem da će moja momčad pokazati onu želju kakvu sam vidio protiv Splita i da će ljubitelji košarke zaista moći uživati. Ma bit će to košarkaška uživancija.'

Nedaleko od Doma sportova, u kojem je konferenciju imala Cedevita, drugi finalist imao je svoj monolog. O početka prve do početka druge presice prošlo je tek sat vremena, no novinara se ponovno okupio sasvim solidan broj. Očito se košarka malo-pomalo vraća starom sjaju...

'Svi smo očekivali finale Cibone i Cedevite. S obzirom na ono što smo pokazivali unazad dva mjeseca, mislim da smo zasluženo došli u priliku boriti se za trofej, a Cedevita je od početka sezone bila najizgledniji kandidat za finale. Mislim da su obje ekipe sposobne odigrati kvalitetno i da će navijači moći uživati. Imali smo nešto sitnih ozljeda, no to neće biti veći problem za prvu utakmicu', kazao je kratko u najavi finala Jasmin Repeša, trener 'vukova'.

Pored njega sjedio je Goran Suton, od kojega se očekuje teška borba pod koševima sa suparnicima iz Cedevite.

'Vrlo smo motivirani, prepuni samopouzdanja i očekujem dobru seriju. Naravno, očekujem i naš trijumf', sažeto je kazao Suton, a nešto malo konkretniji bio je Marin Rozić:

'Iskreno, zaželio sam se finala, predugo nas nije bilo u borbi za trofej. Drago mi je i što nam je suparnik Cedevita, uz nas zaista najbolja hrvatska momčad. Naš cilj je osvojiti prvenstvo i želimo to učiniti pred punom dvoranom. Općenito, taj povratak gledatelja je najveća pobjeda košarke.'

Finale domaćeg prvenstva igra se na tri pobjede, a nijedna strana nije se usudila najaviti brzinsku pobjedu 3:0. Prva utakmica na rasporedu je u subotu u 20 sati, a igra se u Draženovu domu. Evo i kompletnog rasporeda finala.

Subota
26. svibnja
Cibona
Cedevita
20.00 sati
Utorak
29. svibnja
Cedevita
Cibona
20.00 sati
Subota
2. lipnja
Cibona
Cedevita
20.15 sati
Utorak
5. lipnja
Cedevita
Cibona
20.00 sati
Petak
8. lipnja
Cibona
Cedevita
20.00 sati