SPEKTAKL?

Christina Aguilera zaboravila himnu

07.02.2011 u 10:30

Bionic
Reading

Već tradicionalno Super Bowl NFL lige je sportski spektakl godine u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD). Pobjedu Green Bay Packersa protiv Pittsburgh Steelerse 31:25 na stadionu Dallas Cowboysa u Arlingtonu pratilo je 105.000 gledatelja, dok je utakmicu u živo gledalo više od 100 milijuna ljudi

Među gledatelji na stadionu bili su i bivši američki predsjednik George W. Bush, te glumci Michael Douglas, Harrison Ford, Ashton Kutcher i Demi Moore.

No, ove godine je bilo i nekoliko neočekivanih problema. Christina Aguilera napravila je veliki gaf na otvaranju spektakla, pjevajući američku himnu 'The Star-Spangled Banner' s djelomice netočnim tekstom, a greške se podudaraju s onima koji je moguće naći na Wikipediji, izvijestili su američki mediji. Aguilera je odmah postala predmet poruge i ismijavanja na socijalnim mrežama, no napadi na nju nisu bili toliko izraženi kao na Janet Jackson za vrijem Super Bowla 2004. godine. Sestri preminulog Michaela Jacksona u jednom je trenutku iz kostima provirila dojka. Organizatori stadionu Reliant u Houstonu isti su trenutak ugasili reflektore, a TV postaja CBS koja je prenosila događaj brzo je ubacila reklame i nakon što je pjevačica popravila odjeću show je nastavljen.

Ove godine je bilo problema i sa ulaznicama. Oko 400 gledatelja s kupljenim ulaznicama nije pušteno na 1.2 milijarde dolara vrijedan stadion. U znak isprike vodstvo NFL lige im je platilo tri puta veći iznos od cijene ulaznice od 800 dolara, a dvoboj su gledali u klupskim prostorijama na TV ekranu. Vodstvo lige odmah je najavilo istragu o cijelom slučaju.

Zanimljivo, Green Bay ima svega 102.000 stanovnika i najmanji je grad u SAD koji se može pohvaliti naslovom pobjednika Super Bowla.

'Najmanji grad u ligi je pobijedio u najvećoj utakmici u Americi', kazao je prvi čovjek NFL-a Roger Goodell.