NBA DOIGRAVANJE

Chicagova lekcija Miamiju, Oklahomi finale

16.05.2011 u 09:56

Bionic
Reading

U prvom susretu finala doigravanja Istočne konferencije NBA lige Chicago je u United Centru deklasirao Miami 103:82 i u seriji na četiri pobjede poveo 1-0. Doznali smo i drugog putnika u finale Zapadne konferencije. Oklahoma City je u sedmoj utakmici pobijedila Memphis 105:90 i ukupnim rezultatom 4-3 izborila finale protiv Dallasa

Bullsi su do pobjede došli prilično lako. Očekivala se drama, no Chicago je slavio sa 21 košem prednosti. Tek je prvo poluvrijeme ponudilo ravnopravnu igru, no u nastavku je na terenu postojala samo jedna momčad. Chicago je suparnika ugušio sjajnom obranom, pa je Miami u nastavku utakmice zabio svega 34 koša.

'Prije početka doigravanja imali smo 62 pobjede i znali smo da imamo kvalitetu. Dobri smo, usudio bi se reći jako dobri,' kazao je Derrick Rose, MVP prvog dijela sezone.

Rose je sa 28 koševa bio prvi strijelac pobjedničkog sastava, Luol Deng je dodao 21 koš i sedam skokova, Carlos Boozer je ubacio 14 koševa uz devet skokova, dok je Joakim Noah upisao devet koševa i 14 skokova.

'Nitko nije vjerovao da možemo stići do ovdje. Pozicija u kojoj se nalazimo je nevjerojatna,' dodao je Noah.

U suparničkim redovima Chris Bosh je zabio 30 koševa uz devet skokova, no loše su odigrali Dwyane Wade i Lebron James. Wade je postigao 18 koševa uz šut 7-17, a James 15 koševa uz šut 5-15.

'Znali smo da je Chicago dobra momčad. Stalno su nas pritiskali, a naša lopta je išla suviše sporo. No, još ništa nije gotovo. Ovo je tek prva utakmica,' kazao je James.

Druga utakmica na rasporedu je u srijedu ponovo u Chicagu.
Oklahoma je do pobjede stigla na krilima sjajnog Kevina Duranta koji je zabio 39 koševa uz devet skokova. Najbolji igrač Thundera u ključnoj utakmici je preuzeo svu odgovornost i pokazao zašto je najbolji strijelac NBA lige u zadnje dvije sezone.

'Znao sam da posljednji ples mora biti naš. Kada je bilo najvažnije odigrali smo najbolje,' kazao je Durant.

James Harden je dodao 17 koševa, dok je Russell Westbrook upisao 'triple-double' - 14 koševa, 14 asistencija i deset skokova. Bio je to prvi triple-double u jednoj sedmoj utakmici doigravanja nakon što je to učinio Scottie Pippen 1992. godine.

U suparničkim redovima najefikasniji su bili Mike Conley sa 18 koševa i Zach Randolph sa 17 koševa i 10 skokova.
Prva utakmica finala Zapadne konferencije NBA lige između Dallasa i Oklahome na rasporedu je 17. svibnja u American Airlines Centru u Dallasu.