NHL LUDNICA

Chicago 'izbušio' Luonga kao od šale

06.03.2010 u 12:18

Bionic
Reading

Junak Kanađana na nedavno završenim Zimskim olimpijskim igrama nije se dobro proveo na svom ledu protiv Chicaga. roberto Luongo primio je pet lakih komada već u prvih 20 minuta utakmice u olimpijskom Vancouveru

Šora: Tanner Glass vs. Ben Eager

Chicago Blackhawks su napredovali do prvog mjesta Zapadne konferencije nakon što su u petak pobijedili Vancouver Canuckse 6:3. Chicago je vodio 5:1 do kraja prve trećine nakon čega je vratar Vancouvera Roberto Luongo zamijenjen. Luonga, koji je s Kanadom osvojio zlatnu medalju na ZOI, zamijenio je Andrew Raycroft.

Animozitet između ekipa bila je očita odmah na početku kada je svirano 12 kaznenih minuta u prvih 37 sekunde igre. Ukupno je svirano 50 kaznenih minuta, od kojih je 28 svirano Canucksima.

Andrew Ladd, Keith, Troy Brouwer, Kris Versteeg i Jordan Hendry postigli su pogotke za Hawkse u prvoj trećini, dok je Ryan Kesler jedini pogodio protivničku mrežu za Canuckse. Alex Burrows je zabio za Vancouver, a Marian Hossa za Chicago u drugoj trećini prije nego je Mikael Samuelsson zabio treći i zadnji gol za Vancouver u zadnjoj trećini.

To je bila deseta utakmica u gostima ua Canuckse koji nisu u Vancouveru igrali od 30. siječnja jer je njihov led bio domaćin ZOI. Vancouver i dalje drži prvo mjesto u Sjeverozapadnoj diviziji unatoč porazu, s dva boda više od Colorado Avalanche.