NBA DOIGRAVANJE

Chicago i Miami na korak do polufinala

22.04.2011 u 09:40

Bionic
Reading

Košarkaši Chicago Bullsa i Miami Heata stigli su na korak do konferencijskih polufinala jer protiv suparnika imaju vodstvo od 3:0. Portland je uspio smanjiti vodstvo Dallasa

I treća utakmica između Bullsa i Pacersa ponudila je dramu i neizvjesnost. U prvom susretu Chicago je slavio sa pet koševa razlike, u drugom sa šest, a ovoga puta sa četiri koša viška. No vrlo lako se moglo dogoditi da na parketu Conseco Fieldhouse slave Pacersi. Indiana je minutu prije kraja pri rezultatu 84:84 imala napad koji je promašila. Domaćin je imao i napad na minus dva (84:86), no Granger je promašio tricu za pobjedu.

"Bilo je gusto. Posve otvorena utakmica u kojoj je odlučivala jedna lopta. Srećom, otišla je na našu stranu," kazao je Derrick Rose sa 23 koša prvi strijelac gostiju. Luol Deng je dodao 21 koš, šest skokova i šest asistencija, a Joakim Noah 11 koševa i 10 skokova. U domaćim redovima najefikasniji su bili Danny Granger sa 21 i Dahntay Jones sa 11 koševa. Četvrta utakmica na rasporedu je u subotu u Indianapolisu.

Uvjerljivo vodstvo ima i Miami protiv Sixersa. Igračima Heata za plasman u polufinale treba još samo jedna pobjeda, a prvu priliku imat će već u subotu ponovo u Philadelphiji. Heat je do pobjede u Wells Fargo Centru stigao premda su Sixersi vodili veći dio utakmice. No presudila je posljednja dionica koju su gosti dobili sa osam koševa razlike (27:19). Miami je četvrtu dionicu otvorio serijom 15:4 i stigao do vodstva 88:79 nakon čega veliku prednost više nije ispustio. Miami su predvodili Dwayne Wade sa 32 koša, 10 skokova i osam asistencija, LeBron James je dodao 24 koša i 15 skokova, a Cris Boosh 19 koševa i šest skokova.

"Sretan sam zbog pobjede, ali ne i naše igre. Tek smo u posljednjoj četvrtini uspjeli uspostaviti kontrolu. Nije bilo lijepo, nije bilo čisto, no ovo je važna pobjeda," kazao je trener Miamia Erik Spoelstra. U domaćim redovima istaknuli su se Elton Brand sa 21 i Jrue Holiday sa 20 koševa.

Nakon dva uvodna poraza u Dallasu, Portland je na svom parketu pobijedio Maverickse 97:92 i smanjio rezultat na 2:1. Trail Blazerse su do pobjede koja ih ostavlja u igri za nastavak natjecanja predvodili Wesley Matthews sa 25 i LaMarcus Aldridge sa 20 koševa. Kod gostiju najefikasniji su bili Jason Terry sa 29 i Dirk Nowitzki sa 25 koševa. Četvrta utakmica na rasporedu je u subotu ponovo u Rose Gardenu.

Rezultati susreta prvog kruga doigravanja NBA lige:

ISTOČNA KONFERENCIJA:

Indiana - Chicago 84:88 (Chicago u seriji na četiri pobjede vodi 3:0)
Philadelphia - Miami 94:100 (Miami vodi 3:0)

ZAPADNA KONFERENCIJA
Portland - Dallas 97:92 (Dallas vodi 2:1)