NAKON 13 GODINA

Chicago Bullsi u finalu istočne konferencije

13.05.2011 u 09:27

Bionic
Reading

Nakon 13 godina pauze Chicago Bullsi su izborili plasman u finale Istočne konferencije NBA lige. U šestom susretu polufinala Istoka Bullsi su na gostovanju u Philips Areni pobijedili Atlanta Hawkse 93:73 i ukupni rezultatom 4:2 izborili finale u kojem će igrati protiv Miami Heata koji sa 4:1 izbacio Boston

Posljednji put Bullsi su ovako daleko dogurali 1998. godine kada su Michael Jordan i Scottie Pippen predvodili klub do trećeg uzastopnog i šestog ukupno naslova prvaka. Ovoga puta nije bilo Jordana, dok je Pippen utakmicu pratio kraj klupe Bullsa.

Chicago su do pobjede predvodili Carlos Boozer sa 23 koša, 10 skokova i pet asistencija te najkorisniji igrač prvog dijela sezone Derrick Rose sa 19 koševa i 12 skokova. Dvoznamenkasti broj koševa upisali su i Luol Deng (13), Joakim Noah (11) i Taj Gibson (10).

'Bila je ovo naša možda i najbolja predstava protiv Hawksa. Željeli smo sve okončati u šestoj utakmici kako bi izbjegli dramu sedmog ogleda. Bili smo sjajni', kazao je Boozer.

U domaćim redovima samo su dva igrača ubacila više od deset koševa - Joe Johnson (19) i Josh Smith (18).

Bullse u konferencijskom finalu očekuje Miami Heat, a Chicago će imati prednost domaćeg terena. Prva utakmica na rasporedu je u nedjelju u United Centru.

'Očekuje nas prava borba. Sasvim sigurno neće biti lako. Došli smo do mjesta gdje nitko od nas nije bio, međutim nemamo namjeru ovdje se zaustaviti', kazao je Rose.