DOBRO ILI LOŠE?

Chelsea (zasad) ostaje na Stamford Bridgeu

01.11.2011 u 14:48

Bionic
Reading

Opravdanje uprave Chelsea za veći stadion su financijski gubici jer Stamford Bridge ima samo 42.000 mjesta, dok npr. Old Trafford može primiti 75.957 gledatelja, a Arsenalov Emirates 60.000

Vijeće općine Hammersmith i Fulham, na čijem se teritoriju nalazi stadion Stamford Bridge, odlučilo je u utorak pomoći engleskom prvoligašu Chelsea da ostane na tom terenu koji mu je dom već 106 godina.

'U svjetlu nedavne odluke Vlasnika nogometnog terena Chelsea (CPO) da zadrže vlasništvo nad terenom na kojem se nalazi stadion, mi izražavamo želju da Chelsea ostane u našem susjedstvu i našu predanost da klub ostane u svom povijesnom domu', stoji u priopćenju Vijeća općine Hammersmith i Fulham.

'Vijeće sada predlaže da ispita postoje li planske opcije za proširenje Stamford Bridgea da se omogući veći kapacitet s time da se uzme u obzir da taj projekt bude ekonomski isplativ i da ne šteti lokalnom stanovništvu'.

Uprava Chelsea prošli tjedan nije dobila odobrenje za otkup terena na kojem je Stamford Bridge i tako si očisti put za moguću selidbu jer je dobila 61,6 posto glasova, a prema statutu potrebno je najmanje 75 posto.

'Općinsko vijeće Hammersmith i Fulham je ponosno ponosna što se u njegovom susjedstvu nalaze tri prvoligaša - Chelsea, Fulham i Queens Park Rangers', dodaje se u priopćenju.

CPO je osnovan 1993. kada je Chelsea bio u financijskim problemima i to je udruženje navijača kupilo dio stadiona da zaštiti Stamford Bridge. Navijači strahuju da će se novi stadion preseliti iz jugozapadnog dijela Londona.

Opravdanje uprave Chelsea za veći stadion su financijski gubici jer Stamford Bridge ima samo 42.000 mjesta, dok npr. Old Trafford može primiti 75.957 gledatelja, a Arsenalov Emirates 60.000.