ENGLEZI KORAK DO FINALA

Chelsea rasplakao Basel u sudačkoj nadoknadi

25.04.2013 u 23:10

Bionic
Reading

Nogometaši Chelseaja napravili su korak bliže plasmanu u finale Europa lige pobijedivši u prvoj polufinalnoj utakmici, na gostovanju kod Basela na St. Jakob Parku, s 2:1...

Prvi gol na susretu postigao je Nigerijac Victor Moses u 12. minuti. Korner s desne strane izveo je Frank Lampard, lopta je preletjela Branislava Ivanovića u skoku, a Moses je s ruba peterca glavom od travnjaka poslao loptu u gornji desni vratarov kut.

Moses je zabio gol u tri od četiri utakmice koje je započeo u Europa ligi, kao i jedan u svakoj od posljednje tri utakmice u ovom natjecanju.

U drugom poluvremenu prilika je bilo puno više nego u prvih 45 minuta budući je Basel zaigrao otvorenije. Tako je u 48. minuti veznjak Basela Valentin Stocker prizemnim udarcem pogodio vratnicu već svladanog Petra Čecha, da bi šest minuta kasnije Fernando Torres ljevicom s 10-ak metara također naciljao okvir gola nakon lijepog dodavanja Edena Hazarda s lijeve strane.

Rezultat se nije mijenjao do 87. minute kada je za Basel izjednačio Fabian Schär iz sumnjivo dosuđenog jedanaesterca. Sudac Pavel Kralovec pokazao je na bijelu točku nakon kontakta Cesara Azpilicuete i Stockera, a Schär je bio siguran izvođač udarcem posred vratiju.


Chelsea je potom imao dvije velike prilike za pobjedu, ali Oscar i John Terry nisu uspjeli zabiti. Posebice je dobra bila prilika Terryja koji glavom iz neposredne blizine u drugoj minuti sudačke nadoknade nije uspio zatresti mrežu, nakon prethodnog 'glavometa' Ivanovića i Mosesa.

Na kraju su 'bluesi' ipak uspjeli slaviti i to golom braniča Davida Luiza u posljednjoj, četvrtoj minuti sudačke nadoknade. Pogodio je Luiz prizemnim udarcem pokraj živog zida s dvadesetak metara, a njegov udarac Baselov vratar Yann Sommer nije uspio zaustaviti.

Uzvratna utakmica na Stamford Bridgeu igra se već za tjedan dana, 2. svibnja.

Prvi gol Chelsea
Baselov gol