FA KUP

Chelsea izvukao remi protiv drugoligaša

18.02.2012 u 15:50

Bionic
Reading

Nogometaši Chelseaja i dalje ne uspijevaju pronaći izlaz iz krize. U osmini finala FA Cupa na svome su Stamford Bridgeu odigrali samo 1:1 protiv drugoligaša Birminghama

Samo je jednu pobjedu u posljednjih šest utakmica ostvarila momčad Andrea Villas-Boasa čiji je posao sve više pod upitnikom. Mogao je Portugalac biti u još težoj poziciji da je Birmingham u subotu sačuvao vodstvo do kojeg je došao u 20. minuti kada se, nakon kornera, u gužvi lopte dokopao David Murphy i svladao Petra Čecha.

Samo dvije minute kasnije Wade Elliott je u šesnaestercu srušio Ramiresa, ali udarac Juana Mate s bijele točke u stativu je odbio gostujući vratar Colin Doyle. Londonskom klubu je to bio već četvrti promašaj jedanaesterca u osam pokušaja ove sezone u svim natjecanjima.

U nastavku je Chelsea ipak uspio doći barem do izjednačenja. U 61. minuti Branislav Ivanović se probio po desnoj strani, ubacio loptu u kazneni prostor gdje ju je glavom u mrežu smjestio Daniel Sturridge. Zanimljivo, za 22-godišnjeg je napadača to bio već sedmi pogodak u ukupno šest startova u FA Cupu.

Ponovljenu utakmicu Birmingham i Chelsea će odigrati 6. ožujka na stadionu St. Andrew's.