SLAVLJE U LONDONU

Chelsea i Drogba srušili moćnu Barcelonu

18.04.2012 u 22:38

Bionic
Reading

Fantastičnu utakmicu, kakva i dolikuje prvoj utakmici polufinala Lige prvaka, odigrali su Chelsea i Barcelona na Stamford Bridgeu. Zahvaljujući bljesku Didiera Drogbe Chelsea je slavio s minimalnih 1:0

Nakon izvrsnog prvog polufinalnog ogleda, u kojem je Bayern svladao Real, Chelsea i Barcelona ljubiteljima nogometa pružili su novi spektakl. Ogledi ova dva kluba u polufinalu Lige prvaka postali su već klasici.

U najavi utakmice često se spominjao njihov ogled iz sezone 2008/2009. kada je u uzvratu polufinala norveški sudac Ovrebo oštetio londonski klub. Na svu sreću, ovog puta nije bilo nikakvih sudačkih pogrešaka, već festival fantastičnog nogometa.

Od prvog trenutka Barcelona je nametnula svoju igru te je već u devetoj minuti momčad Pepa Guardiole mogla šokirati gledatelje na Stamford Bridgeu. Alexis Sanchez primio je loptu na vrhu šesnaesterca te je prebacio Čecha, no lopta je pogodila gredu. Samo osam minuta kasnije gosti su imali novi izglednu priliku, ali je Fabregas s nekih pet metara slabo zahvatio loptu.

Kako je vrijeme prolazilo Barcelona je sve više pritiskala, dok se Chelsea odlučila na strpljivu igru, pokušavajući nešto iz kontranapada. Pred sam kraj prvog dijela Barca je imala još jednu stopostotnu priliku kada je tukao Fabregas čija je lopta već prevarila domaćeg vratara, ali je Cole s gol crte izbacio loptu.

I u jeku najžešćih napada Barcelone i samo koji trenutak prije odlaska na odmor, sijevnula je kontra Chelseaja koju je povukao Ramires te je ubacio u peterac do Drogbe koji je pogodio za vodstvo domaćina i erupciju oduševljenja na Stamford Bridgeu.

Nastavak utakmice je donio i novi pritisak Barcelone, pa su tako prvo Adriano, pa onda i Sanchez imali velike prigode, no promjene rezultata nije bilo. Kako je vrijeme prolazilo, uvukla se nervoza u redove katalonskog giganta čiji igrači ovog puta jednostavno nisu mogli pronaći način ubaciti loptu iza leđa golmana Čecha koji je imao svoj dan. Koliko nesreće su imali gosti dovoljno govori podatak da je Busquets u 90. minuti pogodio vratnicu.

S druge strane, domaćini su uspješno odoljeli svim napadima Barcelone i na kraju zahvaljujući jednom bljesku Drogbe uspjeli doći do minimalne pobjede pred uzvrat na Camp Nouu. Iako je Barca dominirala velikim dijelom utakmice, igrače Chelseaja se mora pohvaliti jer su odigrali nevjerojatno discipliniranu i taktičku utakmicu te se mora priznati da su zaslužili tu minimalnu pobjedu.

Tako je nastavljeno 'otočko prokletstvo' za Barcu koja je zadnji puta na Otoku slavila 2007. protiv Liverpoola 1:0.

Liga prvaka, Završnica
Chelsea 1 0 Barcelona
Strijelci
1:0 D. Drogba (45')
Sastavi
P. Cech
J. Terry
G. Cahill
A. Cole
B. Ivanović
J. Mikel
R. Meireles
F. Lampard
J. Mata (74' S. Kalou)
D. Drogba
Ramires (88' J. Bosingwa)
V. Valdés
J. Mascherano
C. Puyol
Adriano
D. Alves
S. Busquets
Xavi (87' I. Cuenca)
L. Messi
A. Sánchez (66' Pedrito)
F. Fabregas (78' Thiago)
A. Iniesta
Žuti kartoni
Ramires 69'
D. Drogba 86'
Pedrito 71'
S. Busquets 76'