VN RUSIJE

Charles Leclerc još jednom najbrži; to je uspjelo još samo velikom Michaelu Schumacheru

28.09.2019 u 16:56

Bionic
Reading

Monengaški vozač Charles Leclerc (Ferrari) pobjednik je kvalifikacija za F1 VN Rusije u Sočiju, a to mu je četvrta utrka zaredom da je nabrži u kvalifikacijama što je u Ferrariju uspio samo Michael Schumacher

Charles Leclerc odvozio je još jedan najbrži krug na posljednjem slobodnom treningu za VN Rusije na kojem je bio najbrži ispred momčadskoga kolege Sebastiana Vettela dok je Lewis Hamilton bio treći najbrži za Mercedes.

Leclerc je u svom najboljem krugu na soft gumama odvozio 1:31.733, četiri desetinke brže od najboljeg vremena na drugom slobodnom treningu i sedam desetinki brže od svoga najboljeg vremena na drugom treningu, a jedini je vozač koji se uspio spustiti ispod vremena 1:33.

Vettel je uspio završiti drugi najbrži, osam stotinki ispred Hamiltona na trećem mjestu, a najviše vremena u odnosu na momčadskog kolegu Vettel je izgubio u sporom trećem sektoru.

Bottas je prvi puta ovoga vikenda bio sporiji od Hamiltona te je nakon nekoliko pogrešaka završio četvrti najbrži, dvije desetinke iza Hamiltona, a Verstappen je završio peti najbrži za Red Bull nakon što je svoje najbolje vrijeme odvozio na medium gumama, piše maxf1.net.