PAO PRVAK SLOVENIJE

Chago Dinamu donio prvu pobjedu u sezoni

16.06.2010 u 20:48

Bionic
Reading

Dinamo je pobjedom nad slovenskim prvakom Koprom pred 2.500 gledatelja otvorio novu sezonu. Svako poluvrijeme odradile su različite momčadi, a pogodak odluke djelo je Mathiasa Chaga

Na pomoćnom maksimirskom igralištu se okupilo tri puta više navijača nego na nedavnoj promociji naslova, ali to nije ni sasvim nelogično. Nakon kratke stanke na stadion su se vratili Bad Blue Boysi, a gledatelji su došli pozdraviti neke nove igrače i novi stručni stožer.

Osim Zajeca i Mlinarića, u matični klub vratio se i Dario Šimić, koji je odmah ponio i kapetansku traku. Prve nastupe upisali su Mesarić, juniori Komorski, Vidaković i Bručić te povratnici s posudbi Chago i Sivonjić.

Prvo poluvrijeme odigrao je drugi sastav, a trenutak odluke došao je u 25. minuti kada je Chago odapeo sa 30-ak metara. Lopta se malo odbila od leđa slovenskog igrača i zabila se u same rašlje. Dolaskom Šimića Chago je izgubio svoj dres s brojem 13, možda s novom 15-icom ode i njegova poslovična nesreća.

Za istaknuti je još snažni prizemni pokušaj Vrsaljka te dva vrlo dobra šuta Sivonjića. Badelj je uzeo puno lopti, Etto je letio po desnoj strani, a Sammir je trkom izazvao pljesak sa dosad nesklonih tribina.

Najbolju šansu kod slovenskog prvaka, za koji uspješno nastupa nekadašnji dinamovac Kristijan Polovanec, imao je kapetan Miran Pavlin, koji je pred kraj prvog poluvremena testirao dobre reflekse povratnika na vrata Dinama Filipa Lončarića. Butina je izostao zbog lakše ozljede.

'Sad mi je lakše. Još smo u početnoj fazi priprema i pred nama je puno posla, ali dečki izvrsno rade i igra ide prema onom što očekujem. Tražim brži protok lopte, ali igrači su umorni i to će doći s vremenom', rekao je Velimir Zajec, a osvrnuo se i na pozitivnu atmosferu na tribinama.

'Očekivao sam odaziv publike i novi impuls jer sam ja oduvijek bio u dobroj relaciji s navijačima. Bez dobre atmosfere nema ni dobrog rezultata i vjerujem da je pred nama lijepa sezona.'

Vrlo dobrih 45 minuta odigrao je Milan Badelj.

'Pokazali smo način na koji želimo pobjeđivati. Važno je da smo ostali na okupu i mislim da smo ove sezone još jači jer smo za godinu dana iskusniji i zreliji igrači.'

Prije odlaska na drugi dio priprema u Austriju Dinamo će imati još dvije provjere. U subotu će Zajecovi igrači igrati međusobno, a idućeg četvrtka će se u Varaždinu susresti sa Shengdongom, drugoplasiranim sastavom kineskog prvenstva koji vodi bivši Dinamov strateg Branko Ivanković.