DANAS IZVLAČENJE

Četiri hrvatska kluba u Uefinim ždrijebovima

16.07.2010 u 09:14

Bionic
Reading

U Nyonu je danas ždrijeb Uefinih natjecanja. Za treće pretkolo Lige prvaka, izvlačenje počinje u 12 sati, a za Europsku ligu u 13.30

Hrvatski prvak Dinamo u trećem pretkolu Lige prvaka za protivnike bi mogao imati sljedeće klubove, boljeg iz dvoboja BATE - FH, Inter Baku - Lech Poznan, Birkirkara - Žilina, Sheriff Tiraspol - Dinamo Tirana, Levadia - Debrecen, Omonia - Renova, AIK - Jeunesse Esch, Bohemians - The New Saints, Ekranas - HJK, Aktobe - Olimpi Rustavi.

Podsjetimo, 'modre' još čeka uzvratna utakmica drugog pretkola s Koperom, ali nitko ni ne sumnja u prolaz nakon 5:1 iz Maksimira.

Nešto kasnije bit će poznato i s kime će se u trećem pretkolu Europske lige ogledati Hajduk, ali i Šibenik i Cibalia ako prođu svoje suparnike iz drugog pretkola, Anorthosis, odnosno Cliftonville.

Hajduk može igrati protiv AZ Alkmaara, Dnjipra, Montpelliera te boljeg iz susreta Olimpia Balţi– Dinamo Bukurešt te ND Gorica – Randers.

Stanko Poklepović iz prve je rekao – želio bi Monpellier, nakon što je doznao imena mogućih suparnika u današnjem ždrijebu.

'Nije loš izbor ni AZ, a ni Randers, no svakako bih volio izbjeći odlazak u Bukurešt i Dnjepar', rekao je trener Hajduka.

Šibenik koji ima 2:0 iz prvog susreta s ciparskim klubom, kao moguće nove prepreke ima Viktoriju Plzen te pobjednike susreta Cercle Brugge - TPS Turku, Maccabi Tel Aviv - FK Mogren, Gefle - Dinamo Tbilisi te Portadown - FK Qoarabaq.

Cibalia koja je u ogledu protiv Cliftonvillea poražena 1:0, u slučaju da nadoknadi taj zaostatak, ide na Juventus, CSKA Sofiju. Temišvar ili boljeg iz susreta Reykyavik - Karpaty te Elfsborg - Iskra.