KAD OVISIŠ O DRUGOME

Češki tabloid stimulira San Marino

14.10.2009 u 12:09

Bionic
Reading

Češki tabloid Blesk ponudio je nogometašima San Marina nagradu od milijun čeških kruna (57.410 USD) ako u srijedu pobijede ili odigraju neriješeno protiv Slovenije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2010.

Česi su prije zadnjega kola na trećem mjestu u skupini, s četiri boda manje od vodeće Slovačke, a dva manje od Slovenaca, koji zadnji dvoboj igraju protiv San Marina u gostima. Česi mogu do drugog mjesta ako kod kuće svladaju Sjevernu Irsku, a Slovenci ne pobijede San Marino.

Takav rasplet je posve nevjerojatan, budući da San Marino otkad se natječe u službenim utakmicama od 1990. nikoga nije pobijedio, a samo je dvaput odigrao neriješeno - protiv Turske 1993. (0:0) i protiv Latvije 2001. (1:1). U povijesti se reprezentacija San Marino može podičiti jednom jedinom pobjedom, i to u prijateljskom dvoboju s Lihtenštajnom (1:0) odigranom 2004.

U Blesku su se potrudili i pronašli kapetana San Marina Andya Selvu, koji je kazao da bi im novac dobro došao, ali i da je njihov problem što 'vrlo, vrlo rijetko postižu zgoditke'.