KAD NOVAC PONESTANE

Češka nogometna legenda krijumčarila automobile

10.09.2011 u 15:44

Bionic
Reading

Policija je optužila šest sudionika lanca za krijumčarenje automobila, a među njim aje i Tomas Skuhravy, koji mogu dobiti do osam godina zatvora. Četvorica su smještena u pritvor

Bivši češki nogometni reprezentativac Tomas Skuhravy, drugi najbolji strijelac svjetskog nogometnog prvenstva 1990. u Italiji optužen je za krijumčarenje ukradenih luksuznih automobila, pišu češka glasila.

Policija je optužila šest sudionika lanca za krijumčarenje automobila koji mogu dobiti do osam godina zatvora. Četvorica su smještena u pritvor.

Jedan od još dvojice optuženika koji su ostali na slobodi, bivši je češki 'centarfor' Tomas Skuhravy, objavila je u petak navečer mjesna televizija TV Nova na svojoj internetskoj stranici tn.cz.

Lanac je "vrlo profesionalno" krivotvorio identifikacijske brojeve automobila ukradenih u Češkoj i u Njemačkoj i ponovo ih registrirao s lažnim dokumentima, rekla je glasnogovornica policije Sona Budska. "Policija je zaplijenila 35 automobila, uglavnom marke BMW X5 i X6, zatim Mercedese, Porschee i Audije", dodala je Budska u priopćenju.

Skuhravy (46) je igrao za prašku Spartu, FC Genovu i lisabonski Sporting. Između 1985. i 1995. postigao je 17 zgoditaka u 49 nastupa za češku izbornu vrstu. Na SP-u 1990. zabio je pet golova, jedan manje od najboljeg strijelca prvenstva Talijana Salvatorea Schillacija.