problemi s koronavirusom

Česi u drami; nakon pobjede kod Slovačke, klubovi povukli svoje igrače pa je upitno koja će češka momčad igrati protiv Škota

05.09.2020 u 15:55

Bionic
Reading

Nogometaši Češke u prvom kolu Lige nacija svladali su na gostujućem terenu svoje susjede, Slovake 3:1. I na krilima te pobjede veselili su se novom okršaju, protiv Škotske. Prvo su htjeli otkazati utakmicu, ali Uefa je neumoljiva i sada je pitanje koji će igrači, i koje generacije, istrčati u ponedjeljak

Suparnik Hrvatske na Euru, koje će se održati sljedećeg ljeta, reprezentacija Češke, pobjednički je krenula u novo izdanje Lige nacija.

Momčad Jaroslava Šilhavýja pobijedila je u Bratislavi Slovačku 3:1, te se ohrabrena pobjedom kod susjeda, nadala novom uspjehu i u okršaju protiv Škotske koji je na rasporedu bio ovog ponedjeljka u Olomoucu.

Međutim, sva ta nadanja pala su u vodu, jer u Bratislavi je dan uoči ogleda potvrđen još jedan pozitivan nalaz član stručnog stožera. Inače, prije puta u glavni grad Slovačke, iz njega je 'izletio' maser, kojem su odmah pri okupljanju ustanovili prisustvo koronavirusa.

A kako situacija ne bi eskalirala, iz praških klubova, Slavije i Sparte, te plzenske Viktorije, svojim su igračima naredili povratak u klubove, tako da bi izbornik Šilhavý za ogled protiv Škota morao zvati posve novu postavu igrača.

Prema najnovijim informacijama, utakmica sa Škotskom ipak će se igrati.

'Čelnici Češkog nogometnog saveza (FAČR) trenutačno su u kontaktu s Uefom i razgovaraju o svim mogućim varijantama rješenja aktualnog stanja uključujući i opciju da protiv Škotske igraju s drugom momčadi,' priopćio je u subotu prijepodne glasnogovornik Michal Jurman.

Kuriozitet je da bi utakmicu igrala U-19 reprezentacija ali bi je s klupe nije mogao voditi izbornik A reprezentacije Jaroslav Šilhavý. Njegovi izabranici su jako bijesni.

Vratari Tomaš Vaclik i Jiri Pavlenka, branič Aleš Mateju, veznjak Vladimir Darida te napadač Michael Krmenčik najavili su kako su spremni igrati za reprezentaciju jer nisu bili u kontaktu sa zaraženim članovima stručnog stožera, to su fizioterapeut Eduard Poustka i menadžer tima Libor Sionko.

'Želimo igrati ali nije nam dopušteno', složni su igrači.

Škoti su u međuvremenu otkrili kako su razočarani te da čekaju službene informacije o utakmici s češke strane.

'Primili smo na znanje odluku češkog saveza kako u ponedjeljak neće biti utakmice. Medjutim, od češkog saveza još nismo dobili službeno priopćenje te smo sami morali kontaktirati Uefu', ogorčen je škotski glasnogovornik.