NLB LIGA

Česi 'okrenuli' Cibonu i slavili usred Zagreba

06.11.2010 u 19:50

Bionic
Reading

Košarkaši Cibone su u šestom kolu regionalne NLB lige izgubili u svojoj dvorani od češkog Nymburka sa 85:86 (22:22, 21:25, 19:12, 23:27), i to nakon što su vodili i rutinski trebali privesti utakmicu kraju

Već dugo nismo gledali takvo slavlje neke gostujuće momčadi u Draženovu domu. Košarkaši Nymburka slavili su kao da su postali prvaci Europe, a ne da su dobili Cibonu na gostujućem parketu. No to je taj ugled 'vukova' koji je još uvijek prisutan izvan granica Lijepe Naše. Samo u Hrvatskoj Cibonu gledaju s podsmijehom i političari dopuštaju da propadne još jedna institucija domaće košarke. Split je već odavno u glibu, očito je red na Ciboni.

Cijelu utakmicu 'vukovi' su odigrali bez prave obrane, s indisponiranim i beskrvnim Bojanom Bogdanovićem i gotovo bez playmakera. Čast Roku Stipčeviću, no njegovo 'carinjenje' lopte samo odmaže u organizaciji napada. Uostalom, upravo je on pri vodstvu 85:84 sedam sekundi prije kraja napada, a nekih 20-ak od kraja utakmice, zaboravio na koš i pružio gostima priliku za pobjedu. Bila je to neshvatljiva pogreška ipak relativno iskusnog igrača, pristigla nakon minute odmora na kojoj je trener Zdravko Radulović baš upozorio svog playa na vrijeme na semaforu.

U posljednjem napadu francuski razigravač Afik Nissim s lakoćom je probio obranu 'vukova' i pogodio za konačnih 86:85. U preostalim sekundama Stipčević je ponovno pogriješio, napravio grešku u koracima, i pobjeda je otišla na češku stranu.

Jedino što u konačnici može veseliti Radulovića i navijače Cibone je povratak Gorana Vrbanca koji je za 15 i pol minuta zabio 11 koševa uz šut za tricu 3:3 i za dvicu 1:2. Osim njega, vrlo raspoložen za igru bio je i Tomislav Zubović, no premda je zabio 19 koševa dojam je da nije dobio onoliko lopti koliko je mogao. Dvoznamenkasti u Ciboni još su bili Stipčević sa 11 koševa, Bogdanović sa 10 uz šut 4:10, Drago Pašalić sa 10 koševa zabijenih na startu susreta, te Leon Radošević sa 18 koševa i devet skokova.

U redovima Nymburka Ales Chan bio je nezadrživ pod obručima i zabio je 21 poen, Chester Simmonds bio je još bolji i ubacio 23, a 'krvnik' Asik zaustavio se na 17 koševa.

Nakon šest kola Cibona ima tri pobjede i tri poraza, a Nymburk četiri pobjede i dva poraza.