POPIS ZA EP

Červar prekrižio Božića, Musu i Miljka

06.01.2010 u 13:56

Bionic
Reading

Nakon odrađenih priprema u Makarskoj, a uoči odlaska na pripremni turnir u Neustadt, izbornik muške hrvatske rukometne reprezentacije Lino Červar objavio je konačni popis 18 igrača koji će nastupiti na Europskom prvenstvu od 19. do 31. siječnja 2010. u Austriji

Posljednji koji su ispali s Červarova popisa su vratar Vladimir Božić, pivot Željko Musa i vanjski Duje Miljak, pa će Hrvatsku u Austriji predstavljati.

Vratari: Mirko Alilović (Ademar Leon), Goran Čarapina (Poreč), Marin Šego (CO Zagreb)
Lijeva krila: Vedran Mataija (Poreč), Manuel Štrlek (CO Zagreb)
Desna krila: Ivan Čupić (Gorenje Velenje), Vedran Zrnić (Gummersbach)
Pivoti: Marino Marić (CO Zagreb), Igor Vori (HSV Hamburg)
Vanjski: Ivano Balić (CO Zagreb), Damir Bičanić (Ademar Leon), Denis Buntić (Ademar Leon), Domagoj Duvnjak (HSV Hamburg), Jakov Gojun (CO Zagreb), Marko Kopljar (CO Zagreb), Blaženko Lacković (HSV Hamburg), Tonći Valčić (CO Zagreb), Drago Vuković (Gummersbach)

'Zadovoljan sam dosadašnjim radom svih dečkiju, no morao sam donijeti odluku koja nije bila laka. Razgovarao sam sa svom trojicom koji su otpali, naravno da su malo razočarani no to je tako. Ovih 18 rukometaša ide na pripremni turnir i po povratku ulazi u završne pripreme. Nadam se da neće biti ozljeda kao što ih nije bilo niti do sada, ukoliko ih bude aktivirat ćemo nekog od ovih koji su na čekanju. Na pripremnom turniru rezultat nam nije u prvom planu, želimo sve tri pobjede no počinjemo sa završnim uigravanjem što je ipak primarni cilj. No nećemo otkriti baš sve adute u Neustadtu, nešto ćemo ipak sakriti od naših protivnika', rekao je Lino Červar.

Duje Miljak: 'Nisam razočaran, to je izbornikova odluka i ja je poštujem. Nadam se da će i dalje računati na mene, ja sam spreman i uskočit ću kad god treba'.

Željko Musa: 'Netko je morao otpasti, izbornik je odlučio da sam to ja i to moram poštovati. Nisam razočaran, kako bih bio, za mene je poziv u reprezentaciju svetinja i tako će i dalje biti. Sad reprezentacija ima jednog navijača više. Dečkima želim puno uspjeha u Austriji'.