NASTAVLJENO PREPUCAVANJE

Červar: Božo Sušec nije častan čovjek

09.02.2009 u 09:06

Bionic
Reading

Izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Lino Červar bio je gost Aleksandra Stankovića u emisiji 'Nedjeljom u dva'. Osim o ponosu na svoje rukometaše, Červar je govorio o potrebi za novom dvoranom, iznio svoje stavove o predsjedniku, istupima Zdravka Mamića i još jednom kontrirao HTV-ovom komentatoru Boži Sušecu

Osam dana nakon osvajanja srebra na Svjetskom rukometnom prvenstvu, kojem je domaćin bila Hrvatska, izbornik Lino Červar gostovao je u emisiji 'Nedjeljom u dva'. Ponovio je da je ponosan na sve učinjeno, čestitao svojim igračima na osvojenom srebru i što su tih dana ujedinili Hrvatsku. Červar je nabrojio i uspjehe koje je ostvario s ovom momčadi, ali i dodao da su mu na zadnjim natjecanjima suci utjecali na boju odličja.

'U Tunisu su nam Španjolci, uz pomoć sudaca, odmakli već na početku utakmice. Isto su nam napravili i Danci u prošlogodišnjem finalu Eura u Norveškoj, a jednako su to sada napravili i Francuzi. No mi nemamo nijednog suca na ovakvim smotrama, nemamo ljude u međunarodnim institucijama i zato mislim da smo napravili velike rezultate. Ali je li bilo pametno prozivati suce uoči finala, ne znam. Gobac je lukavac i shvatio je, čim smo doznali da nam sude rezervni suci, da tu nešto smrdi', rekao je Lino Červar.

Tijekom emisije u razgovor s Červarom telefonski se uključio Božo Sušec, pa smo desetak minuta mogli uživati u novom obračunu na relaciji izbornik – komentator.

'Raspolažem činjenicama, i to je moja istina. I ako je demokracija, onda mora biti pluralizma, a to znači da istina ne dolazi samo od jednog čovjeka. Dakle, trebamo saslušati i drugo mišljenje', prije nego se verbalno obračunao sa Sušecom rekao je Červar, a potom je nastavio u nešto žešćem tonu.

'Ja mogu samo reći da Božo Sušec laže i da je zločest čovjek. Zamjeram mu što je jako okrutan čovjek, jer nakon što smo osvojili srebro, djeca su došla kod mene proslaviti taj uspjeh. Ali Božo nam je taj uspjeh pokvario. Sve je počelo još od 2003. godine. G. Sušec nečasno obnaša svoju funkciju i ne smije se dogoditi da šačica ljudi oblikuje javno mnijenje. Pomoćnik ravnatelja HTV-a ne smije biti takav čovjek.'

HTV-ov komentator Božo Sušec samo je uzvratio da su Červarove riječi pune izmišljotina.

'To što je uključio u cijelu priču i svoju obitelj čista je demagogija. A to što misli da ne bih rekao ništa loše o Biliću ili nekome drugome, nema veze. Nikad nisam imao emotivan odnos s gostom emisije, a mislim da je ljudski tražiti najbolje rezultate. Jesam, nanio sam mu zlo, jer nisam dopustio da gledatelji za vrijeme time-outa slušaju tko kome i što uopće govori', zaključio je Sušec te dodao da je napravio sve kako bi HTV dobio pravo prijenosa netom završenog SP-a.

Govorio je Červar i o potrebi za izgradnjom rukometnog doma.

'Znam da je potrebno graditi škole, bolnice i domove, ali jednako je važno graditi i sportske objekte, koji su potrebni za odgoj i obrazovanje mladih ljudi. Ako ne bude moralnosti, etičnosti i ljudskosti, onda nemamo ni budućnosti', zaključio je Červar te dodao kako je vrlo važna i čovječnost, to jest da se poštuje čovjek, bez obzira na vjersku ili nacionalnu pripadnost.

'Moramo poštovati sve naše susjede, Srbe, Slovence, Crnogorce, Makedonce… jer u vrijeme današnje globalizacije, kada se borimo za egzistenciju, moramo voditi brigu o svima njima, u protivnom nam nema budućnosti', uz taj je zaključak opravdao i nedavni istup Zdravka Mamića koji je 'plakao' za Jugoslavijom.

Za kraj Červar je naglasio da je vrijeme za novog i mlađeg predsjednika, na kojeg će biti ponosni svi ljudi, bez obzira na politička opredjeljenja.