ZLATNI ISTRIJAN

Cernogoraz otkrio što želi nakon olimpijskog zlata!

08.08.2012 u 11:49

Bionic
Reading

'Ovo je prvo olimpijsko natjecanje i prva zlatna medalja. Siguran sam da će ih u narednih deset godina biti još', obećao je sinoć svojim sugrađanima 29-godišnji Giovanni Cernogoraz

Oko tri tisuće vjernih navijača iz Novigrada i Istre dočekalo je sinoć zlatnog novigradskog olimpijca na Velikom trgu ispred gradske palače. 'Znao sam da će biti doček i puno ljudi, ali ovoliko... Hvala vam', kazao je zlatni Gianni, kako ga u Novigradu od milja zovu, dirnut razdraganošću i veseljem sugrađana, koji su u tako velikom broju došli čestitati mu na uspjehu.

'Sve je završilo kako treba. Tu je medalja, i još zlatna! To je dokaz da sam radio kako treba', kaže, dodajući da mu je i samom još sve nevjerojatno. Cilj mu je bio ući u finale, no zahvaljujući mirnoći, oštrom oku i sigurnoj ruci Cernogoraz je izborio da na pobjedničkom postolju ljetnih Olimpijskih igara u Londonu za Hrvatsku zasja još jedna zlatna medalja. Na novinarsko pitanje kako je u raspucavanju jedan na jedan s Talijanom Massimom Fabbrizijem smogao snage, s osmijehom odgovara: 'Pa ja sam tvrdi Istrijan.'

'Ove godine imamo još finale Svjetskog kupa i državno prvenstvo. Idem na trening, a nakon toga na odmor', kaže o planovima Cernogoraz. Napominje da od naredne godine nema kvota za Olimpijadu, no očekuje ga Svjetsko prvenstvo. 'Fali mi još ta titula. Osvojio sam četiri kupa, Europsko prvenstvo pa Olimpijadu, no još nemam svjetsku titulu. Imat ću novčanu nagradu koja će mi pomoći da se bolje pripremim. To je novčana nagrada od Vlade, znam da je za zlato sto tisuća kuna, što je velik plus za mene, obitelj i sport', veli zlatni Istrijan, dodajući da je ponajviše zahvaljujući podršci obitelji došao do svih ovih izvanrednih rezultata.


'Gianni je brand Novigrada. Grad je to prepoznao i vjerujem da će to sad prepoznati i netko tamo gdje treba prepoznati. Bili su sinoć Mateša i ministar Jovanović', kazao je novigradski gradonačelnik Anteo Miloš, koji je autobusom doputovao s Giannijem iz Zagreba. Kako ističe, Giovanni Cernogoraz je sjajan dečko i pravi sportaš kojeg treba poduprijeti.

'Mi smo pomogli i mi ćemo i dalje ulagati u streljaštvo i u Giannija i sve ove dečke koji ga prate. Gianni nije samo osvojio zlato, dvostruki je prvak Europe i ima doma na stotine pehara', veli novigradski gradonačelnik.

Glazbom, plesom, šampanjcem i vatrometom proslavljao se olimpijsko zlato u Novigradu dugo u noć, a da je Gianni doista brand Novigrada pokazuje i podatak da je u trenu planulo i četiristotinjak majica, otisnutih kao suvenir i podsjetnik na novigradskog olimpijskog pobjednika u Londonu 2012.

Giovanni Cernogoraz u Novigradu