dobar posao

Centar Miami Heata za samo dvije minute zaradio milijun dolara!

07.04.2018 u 09:48

Bionic
Reading

Kelly Olynyk (26), 213 centimetara visoki centar NBA momčadi Miami Heata ima razloga za zadovoljstvo. Klauzula koju ima u ugovoru omogućila mu je da svoj ionako izdašan ugovor na kraju ove sezone 'podeblja' za dodatnih milijun dolara

Kanađanin Kelly Olynyk teško da će u svojoj košarkaškoj NBA karijeri postati mega-zvijezda. No, takav mu status niti ne treba, Olynyk je zahvalan igrač, korektno odrađuje svoje role na terenu, a za to je početkom ove sezone nagrađen četverogodišnjim ugovorom s Miami Heatom vrijednim 50 milijuna dolara.

Olynyk je prve četiri sezone igrao za Boston Celticse, u prosjeku je zabijao desetak koševa uz pet skokova za dvadesetak minuta po utakmici. U ljeto 2017. stigao je u Miami i odmah se pokazao kao pouzdano pojačanje. Ove sezone zabija 11.6 koševa u prosjeku uz 5.6 skokova, moglo bi se reći da je svoj novac pošteno zaradio.

No, Olynyk ima razloga za zadovoljstvo jer je uspio 'aktivirati' jednu od klauzula u svom ugovoru koja mu jamči zaradu od dodatnih milijun dolara na kraju sezone! Naime, Heat je u ugovor ugradio klauzulu po kojoj će ga nagraditi ako odigra više od 1700 minuta u sezoni. Bio je to svojevrsni 'osigurač' za Heat jer Olynyk je u Bostonu bio baš malo ispod prosjeka te minutaže.

Ove sezone Olynyk igra odlično te je već odigrao 1.697 minuta i 39 sekundi. Nedostajalo mu je nešto više od dvije minute na terenu da zaradi milijun dolara... Ovog tjedna je pobjedi Miamija protiv Atlante odigrao 23 minute uz učinak od 19 koševa, osam skokova i pet asistencija, te je više nego zasluženo bogatiji za milijun dolara.

Da se razumijemo, Olynyka su čelnici kluba ovime nagradili za sjajnu sezonu, da su ga željeli 'zakinuti' jednostavno su mogli narediti treneru da ga na posljednje četiri utakmice regularnog dijela sezone ne uvodi u igru jer Miami je već osigurao doigravanje, pa i nije bilo potrebe da ga se bespotrebno 'troši'. No, ovime su pokazali koliko ga cijene, a i njemu je zasigurno drago, 'milja' dolara je u džepu...