U MOSKVI 3:2

Celtic nakon 26 godina slavio u gostima

02.10.2012 u 20:00

Bionic
Reading

U prvoj utakmici skupine G drugog kola Lige prvaka Celtic je na Lužnjikiju slavio protiv moskovskog Spartaka 3:2, a pobjednički pogodak za Škote postigao je Samaras u 90. minuti dvoboja

Nogometaši Spartaka i u drugom kolu Lige prvaka poraženi su sa 3:2. U prvom kolu vodili su 2:1 protiv Barcelone, i to na Nou Campu, a u utorak istim su rezultatom vodili i protiv Celtica, no snašla ih je ista sudbina. Škoti pak imaju dodatni razlog za slavlje jer ovo im je prva gostujuća pobjeda u ovom natjecanju, otkad u njemu sudjeluju, a to je od 2001. godine. Prije toga su u Kupu prvaka posljednji put kao gosti slavili 1986. godine.

Gosti iz Glasgowa poveli su 1:0 pogotkom Hoopera u 12. minuti, ali do kraja prvog poluvremena pogotkom Emenikea domaćini su stigli do izjednačenja, a u trećoj minuti nastavka, nakon velike greške u obrani gostiju, i do vodstva. Strijelac za 2:1 opet je bio Emenike.

No nakon jedne kontre pred kaznenim prostorom Rusa srušen je Hooper, a francuski sudac Gringore, nakon malo razmišljanja i dogovora s pomoćnim sucem, ipak je pokazao crveni karton Insaurraldeu. Bio je to poticaj gostima da s igračem više još žešće krenu prema Pešjakovu.

U 71. minuti, nakon udarca Forresta, koji je ušao samo koju minutu ranije, Pešjakov je izbio loptu, no ona je pogodila Komabrova i ušla u mrežu.

U završnici utakmice Škoti su zabili i treći gol, koji potpisuje Grk Samaras. Izaguirre je centrirao, a sa sedam-osam metara je glavom lijepo reagirao Samaras i donio Celticu povijesnu pobjedu.

Liga prvaka, Skupina G, 2. kolo
Spartak Moskva 2 3 Celtic
Strijelci
0:1 G. Hooper (13') 1:1 E. Emenike (41')
2:1 E. Emenike (48') 2:2 J. Forrest (71')
2:3 G. Samaras (90')
Sastavi
S. Pesjakov
J. Insaurralde
N. Pareja
D. Kombarov
E. Makeyev
K. Kallstrom
D. De Zeeuw (66' S. Bryzgalov)
R. Carioca
Ari (87' A. Kozlov)
A. McGeady (76' A. Dzyuba)
E. Emenike
F. Forster
E. Ambrose
K. Wilson
E. Izaguirre
M. Lustig
V. Wanyama (70' J. Forrest)
C. Mulgrew (80' J. Ledley)
G. Samaras
G. Hooper
K. Commons
S. Brown
Žuti kartoni
C. Mulgrew 22'
V. Wanyama 30'
Crveni kartoni
J. Insaurralde 63'