LIGA PRVAKA, RUKOMET

Celje lak zalogaj, Zagreb među osam

07.03.2009 u 19:27

Bionic
Reading

U posljednjem susretu drugog kruga Lige prvaka igrači CO Zagreba u prepunoj su Ledenoj dvorani dočekali stare rivale iz Celja. Zagrebašima je pobjeda donijela plasman među osam najboljih momčadi

Celjani više nisu jaki kao nekada, ali još su uvijek sastav koji može ugristi favorita, što je Zagreb u ovom susretu nedvojbeno bio. Ipak, momčad Senjanina Maglajlije počela je furiozno i ubrzo došla do početne prednosti od 7:1. Veliku seriju zaustavio je drugi najbolji hrvatski pivot Igor Sulić, kojemu je to bio i jedini pogodak za Celje na utakmici. Gosti su pokazali želju, iako im ovaj susret baš ništa nije značio, i serijom 4:1 došli su do najmanjeg zaostatka nakon 2:0 na susretu, do rezultata 8:5.

Tada je Slovenac na vratima zagreba Gorazd Škof obranio semderac Kokšarovu i krenula je nova serija domaćina koju je za 13:5 efektnim cepelinom na dodavanje Balića realizirao Mirza Džomba. Tu je susret već bio gotovo odlučen, ali Zagreb se nije opuštao i uz kontinuirano čvrstu obranu povremeno je radio mini serije te povećavao svoju prednost do konačnog rezultata 31:18 (14:6).

Tradicionalno najefikasniji u domaćim redovima bio je Kiril Lazarov sa 10 pogodaka, a slijedili su ga Tonči Valčić sa 5 i Džomba sa 4. U strijelce su se upisali svi igrači iz polja osim Josipa Valčića. Celjane je predvodilo neuništivo rusko krilo Eduard Kokšarov s osam pogodaka, no nitko drugi nije zabio više od dva. Niti čvrsta obrana, uz takvu napadačku jednostranost, nije im mogla donijeti ljepši rezultat.

Zagreb je tako osigurao drugo mjesto u skupini, a pobijedi li Löwen na svom parketu Chambery s manje od pet golova razlike, hrvatski prvak ostat će na čelu skupine i tako imati potencijalno lakši ždrijeb četvrtine finala. Taj susret igra se u nedjelju.

Trener Zagreba Maglajlija rekao je da bi za protivnika želio bilo koga osim Ciudad Reala, dok je Lazarov zaželio prvo mjesto u skupini.

'Odigrali smo čvrsto, muški, jer protiv jednako agresivnog Celja sve drugo bilo bi opasno. Ovakvog protivnika dobiti sa 13 golova razlike ulijeva optimizam i vjerujem da se u sljedeća tri tjedna možemo potpuno konsolidirati i dosegnuti naš maksimum. Uz malo sreće u ždrijebu, vjerujem u plasman u polufinale', rekao je Lazarov.

TABLICA:

1. CO Zagreb  6 3 2 1 176-158 8
2. Chambery   5 4 0 1 152-138 8
3. RN Löwen    5 2 2 1 148-139 6
4. Celje PL      6 0 0 6 149-190 0