U FINALU SA CRNOM GOROM

Čelična obrana Hrvatske slomila i Srbiju

20.06.2009 u 20:10

Bionic
Reading

Hrvatski vaterpolisti izborili su finale Svjetske lige u Podgorici. Izabranici Ratka Rudića u polufinalu su bili bolji od Srbije sa 7:5 (3:1, 1:2, 2:1, 1:1)

Bravo za izabranike Ratka Rudića. Hrvatska je, nakon Italije, u četvrtfinalu svladala još jednog velikog vaterpolskog suparnika Srbiju. I sada je presudila sjajna obrana 'barakuda', koje su se dobro branile kada su imale igrača manje. Srbi su iskoristili tek 3 od 13 prilika s igračem više. Treba spomenuti da je Hrvatska u finale prošla preko momčadi koja je osvojila zadnja tri naslova u Svjetskoj ligi.

U utakmici Srbi nisu nijednom poveli. Imali su tek 1:1 (Nikić), no prva četvrtina je završila u korist Hrvatske 3:1 zahvaljujući Samiru Baraću, Sandru Suknu i Srđanu Antonijeviću (peterac). U drugih osam minuta drugim golom Antonijevića Hrvatska je stigla do tri razlike, ali su Srbi s dva gola (Prlainović i Pijetlović) vratili utakmicu u neizvjesnost.

Drugo poluvrijeme počelo je golom Sukna, uzvratio je Gocić, a Antonijević je još jednim petercom vratio Hrvatsku na ugodnih 6:4. U posljednjoj četvrtini, tri i pol minute prije kraja, Sukno je svojim trećim golom riješio sve dvojbe oko pobjednika, a Srbi su preko Udovičića samo ublažili poraz i postavili konačnih 7:5.

Strijelci za Hrvatsku su bili Samir Barać, Sandro Sukno (3) i Srđan Antonijević 3(2), a za Srbiju Andrija Prlainović, Duško Pijetlović, Živko Gocić, Slobodan Nikić i Vanja Udovičić.

U finalu (nedjelja, 20 sati) će Hrvatska igrati protiv Crne Gore .