PRIVATIZIRALI LIGU

Cedevitin Draper MVP Eurokupa

07.04.2011 u 15:04

Bionic
Reading

Nakon što je Aco Petrović proglašen najboljim trenerom u košarkaškom Eurokupu u Cedevitin ured je sletjelo novo veliko priznanje

Razigravač Cedevite, koju očekuje nastup protiv Unicsa u polufinalu završnog turnira, Dontaye Draper proglašen je najkorisnijim igračem natjecanja. U obavijesti na službenoj stranici stoji da je američki razigravač, o kojemu se govori i u kontekstu hrvatske reprezentacije, najbolji asistent natjecanja i ima najvišu valorizaciju te je treći kradljivac lopti i četvrti strijelac.

Autor objašnjenja dodaje da je upravo Draper najzaslužniji što je Cedevita od pretkola došla do završnog turnira i tako postala najugodnije iznenađenje u drugom po jakosti europskom košarkaškom kupu ove sezone.

Draper je u dvije skupine ovoga natjecanja i četvrtfinalu ukupno upisao 12 utakmica i impozantan učinak od 15,8 poena, 4,1 skoka, 6,5 dodavanja, 2,2 ukradene lopte i 6,3 izborena prekršaja, što mu je ukupno donijelo prosječnu valorizaciju od 21,8. Ako tako nastavi u Trevisu (16. i 17. travnja) na završnom turniru, Cedevita može zaokružiti najljepšu hrvatsku košarkašku priču u zadnjih više od 15 godina.