PREMA FINAL FOURU

Cedevita u Pioniru srušila Zvezdu

21.10.2011 u 22:54

Bionic
Reading

Košarkaši Cedevite ostvarili su najvrjedniju regionalnu pobjedu ove sezone - na vrućem parketu beogradskog Pionira u velikom su preokretu svladali Crvenu zvezdu 91:90 (40:42)

Košarkaši Cedevite spremni su na najveće dosege ove sezone. U četvrtom kolu regionalnog natjecanja upisali su treću pobjedu, i to na parketu tradicionalno 'škrtog' domaćina Crvene zvezde.

Zvezdaši su pune tribine razveselili furioznim uvodom koji im je donio prednost 30:14, ali Anzulovićev sastav nije ni pomišljao na isticanje bijele zastave. Već do kraja poluvremena istopili su početni zaostatak i u nastavku preuzeli kontrolu nad susretom.

Kada se činilo da će 'sokić' izbjeći i vruću završnicu, na parketu se ukazao Nedović koji je počeo pogađati iz svih pozicija te su se Zvezda i njezina publika vratili u igru. Ipak, Cedevita je ponovno dokazala zrelost i raznovrsnim napadačkim rješenjima, na krilima Warrena i Smodiša, prije posljednje akcije osigurala pobjedu koja joj privremeno donosi i vrh ljestvice.

U ujednačenim pobjedničkim redovima Warren je zabio 24 koša, a pratili su ga Car (15), Opačak (12), Smodiš (11) i Vukušić (10). Zvezdaše su predvodili Nedović sa 17 (šut 7/7) i Marković sa 15 koševa, ali Cedevita je parket napustila uzdignutih ruku. Ova momčad izgleda kao vrlo ozbiljan pretendent za završni turnir regionalne lige.