ZA POVIJEST

Cedevita trijumfom u Madridu do final foura

30.03.2011 u 22:21

Bionic
Reading

Po prvi put od osamostaljenja jedna će hrvatska košarkaška momčad igrati na završnom turniru europskog natjecanja. Bit će to Cedevita u Eurokupu koja je u dvije utakmice sasvim zasluženo prošla madridski Estudiantes

Cedevita je u Španjolsku doputovala s devet koševa prednosti i novom pobjedom s rezultatom 81:72 (26:25, 15:17, 19:15, 21:15) sa stilom potvrdila ulazak u borbu za naslov.

Estudiantes je pred 14.000 svojih bučnih navijača euforično krenuo u dvoboj i brzo došao do prednosti od osam koševa, ali Cedevita se nije dala slomiti. Predvođena odličnim Wrightom, brzo se vratila u igru i ostala u mirnim rezultatskim vodama sve do isteka utakmice.

Estudiantes je u prvom poluvremenu dominirao u skoku, momčad Ace Petrovića bila je i sramežljiva sa svojim najjačim oružjem, vanjskim šutom i bilo je jasno da Cedevita ima još prostora za napredak. Wright je do poluvremena zabio 20 koševa, a u nastavku je napadački proradio i ostatak ekipe. Krenule su i trice, uspostavljena je ravnoteža u skoku i Estudiantes nije imao odgovora za igru hrvatskog predstavnika.

Wright se zaustavio na 24 koša, 11 skokova te po tri dodavanja i oduzete lopte, Vukušić je dodao 15, Draper 13 uz pet dodavanja, a važnu rolu u zadnjoj dionici imao je i Petrović koji je zabio osam. Rudež je dodao devet, Princ sedam i moglo je krenuti veliko hrvatsko slavlje u španjolskoj metropoli.

Završni turnir odigrat će se u Trevisu 16. i 17. travnja, a Cedevita će igrat protiv ruskog Unicsa iz Kazana. Za drugo mjesto u finalu snage će ogledati Cajasol Sevilla i domaćin Benetton.