EUROPSKI PODVIG

Cedevita trijumfalno do drugog kruga Eurokupa

21.12.2010 u 22:12

Bionic
Reading

Košarkaši Cedevite uspjeli su se plasirati među 16 najboljih sastava u Eurokupu zahvaljujući domaćoj pobjedi protiv ukrajinskog Azovmaša 88:84 (24:20, 18:24, 27:22, 19:18) u susretu posljednjeg, šestog kola skupine D

Cedeviti je za prolazak u drugi krug natjecanja po skupinama bila potrebna pobjeda ili poraz do tri koša razlike protiv Azovmaša u posljednjem kolu u utakmici koja je izravno odlučivala o putniku u daljnji dio natjecanja. Pred 2.000 gledatelja domaćini su u trećoj dionici stekli nešto komforniju prednost i nisu je ispuštali do samoga kraja.

Cedevitu su do vrijedne pobjede predvodili Amerikanci Dontaye Draper sa 32 i Corsley Edwards sa 22 koša, koji su gotovo sami lomili Ukrajince pune tri četvrtine, a u posljednjoj dionici priključili su im se i domaći aduti i završili posao. Prvenstveno se to odnosi na Tomislava Petrovića koji je ukupno ubacio deset koševa uz sedam skokova. Vukušić je dodao 11, a Rudež osam. Chris Owens je ubacio 29 za Azovmaš, a Drago Pašalić osam koševa uz šest skokova.

Cedevita je natjecanje u skupini okončala na drugom mjestu s četiri pobjede i dva poraza, iza Arisa koji je ostvario pet pobjeda i jedan poraz. Treći Azovmaš je natjecanje završio s dvije pobjede i porazom, dok je posljednji Hapoel Galil Gilboa ostvario jednu pobjedu i pet poraza.