MAJSTORICA POLUFINALA

Cedevita s lakoćom pregazila Split i ušla u finale

23.05.2012 u 21:37

Bionic
Reading

U odlučujućoj utakmici za ulazak u finale domaćeg košarkaškog prvenstva Cedevita je u Zagrebu s lakoćom nadvisila Split i osigurala finalni sraz s Cibonom

U trećoj, odlučujućoj utakmici polufinala domaćeg košarkaškog prvenstva Cedevita je bez većih problema na svom parketu u Maloj dvorani Doma sportova nadvisila Split sa 96:70 i osigurala finalnu seriju kontra Cibone.

Split je dobro ušao u utakmicu, poveo s plus osam (14:6), no to je bilo sve od gostiju iz grada pod Marjanom. Domaćini su vrlo brzo pojačali ritam i do kraja prve četvrtine stigli do izjednačenja (17:17). Nakon samo tri, četiri minute nastavka utakmica je bila riješena. Momčad Dražena Anzulovića povela je sa 29:20, pa onda i sa 35:22, da bi na poluvremenu bilo velikih i definitivno nedostižnih 46:30.

Drugo poluvrijeme bila je rutina za iskusne košakaše Cedevite. Razlika je varirala oko plus 20, minutu i pol prije kraja utakmice i plus 28 (96:68) i to u posve laganom ritmu u kojem se vidjelo da su se i Splićani predali. Za njih je majstorica u seriji na dvije pobjede kontra Cedevite bio priličan uspjeh.

U finalu ćemo, dakle, gledati Cibonu, koja je u dvije utakmice polufinala nadvisila Zadar, te Cedevitu koja je do doigravanja slovila kao favorit domaćeg natjecanja. No 'vukovi' već dugo ne znaju za poraz pa će biti zanimljivo vidjeti kakva će to serija biti. Igra se na tri dobivene utakmice, a prva je na rasporedu već u subotu u Draženovu domu u 20 sati.

U redovima domaće momčadi najučinkovitiji su bili Bilan (17), Car (15), Opačak (14) i Draper (11), a kod gostiju Subotić (16), Mimica (14) i Sobin (14).