DVOBOJ U POREČU

Cedevita pregazila ruskog predstavnika

13.09.2012 u 11:34

Bionic
Reading

Košarkaši Cedevite pobijedili su u srijedu navečer u Poreču ruskog ligaša Ruskon Mordoviu iz Saranska 79:53 (19:6, 19:15, 17:16 i 24:16) u pripremnoj utakmici za novu natjecateljsku sezonu

Nakon zatvorenih ogleda protiv ruskih Spartaka Vladivostoka i Eniseja Krasnojarska, trener Maljković otvorio je utakmicu za javnost, a u četvrtak će odigrati i susret sa Ural Greatom iz Perma.

Tražeći agresivnost u obrani petorka Green, Baždarić, Gelebale, Šuput i Bilan povela je 14:0 a prvi su koš primili tek nakon 6 minuta i 15 sekundi susreta.

S obzirom na niz blaže ozlijeđenih igrača (igralo se bez Wrighta koji s punim treningom započinje za vikend) minutažu su dobili i mlađi igrači, no starteri su, uz Cara u rotaciji, stigli do visokih 49:23 sredinom druge četvrtine.

Rusi pokazuju da također mogu čvrsto parirati Euroligašu pa se vraćaju na 57:46 šest i pol minuta do kraja susreta no tada Maljković mobilizira svoju momčad koja ima najvećih +29, 79:50 u posljednjoj minuti pa Rusi tricom postavljaju završni rezultat.

'Mi tek sada ulazimo u posljednju fazu priprema, imamo dosta problema s ozljedama i izostancima igrača, a sve ruske momčadi već su dugo u Poreču u najjačim sastavima i jako su se dobro spremili do sada. Mi smo danas odigrali korektno, putem ispravljamo pogreške', nakon susreta rekao nam je trener Božidar Maljković te dodao:

'Nema nam Andrića i Babića, Tomasa, Wrighta i još jednog američkog playmakera kojeg očekujemo tako da nismo u punom sastavu ali kada se grupiramo slijedećih dana ne smije doći do ravnodušnosti što se zna dogoditi kad se momčad definira. Čeka nas skorašnja utakmica s Cibonom, u Euroligi smo u super jakoj skupini i moramo se jako dobro spremiti za izazove koji nam slijede.'