VELIKA PERSPEKTIVA

Cedevita kupila mladi 'hercegovački toranj'

14.08.2011 u 16:05

Bionic
Reading

U Posušju je sklopljen ugovor o suradnji između KK Cedevite i HKK Posušja, a u nazočnosti čelnika oba kluba pristupnicu Cedeviti potpisao je jedan od najvećih talenata u Hercegovini, dosadašnji član Posušja, 15-godišnji 206 cm visoki Markus Lončar

'Iako se košarkom ne bavi dugo, Markus pokazuje velik talent i iznimno se brzo razvija. Mi smo mu ponudili apsolutno sve mogućnosti kojima raspolažemo, od škole i trenera, da se taj talent jednog dana, uz puno rada, razvije u pravog košarkaša. Sa svojom visinom i motorikom te takvim tempom napretka, momak rođen 1996. godine zasigurno je predodređen za sjajne stvari u košarci i stvarno smo sretni što su se HKK Posušje i njegovi roditelji odlučili za njegov prelazak u Cedevitu', u Posušju je izjavio Matej Mamić, sportski direktor hrvatskih doprvaka.

'Ja sam čuo puno toga dobrog o Cedeviti i zbilja sam uzbuđen zbog prelaska u Zagreb', kaže Markus, dok ponosni otac Miro potvrđuje nedavnu zainteresiranost mnogih klubova iz regije za dovođenje Markusa.

'Mnogi su se interesirali, mnogi željeli i financijski kvalitetno participirati u prelasku, no odlučili smo se za Cedevitu jer znamo kako se tamo radi i što Markusa očekuje u tome klubu. Sigurni smo da će Markus od prelaska u Cedevitu iznimno profitirati i sportski i glede školovanja i tretmana oko njega pa sam stvarno sretan što je od danas član Cedevite.'

U Posušju su boravili Davor Užbinec, dopredsjednik Cedevite, direktor Krešimir Novosel i sportski direktor Matej Mamić, koji su i na taj način dali podršku razvoju HKK Posušja u budućnosti. Dočekali su ih na radnom druženju predsjednik Posušja Željko Jukić, član uprave i trener seniora Robert Jurišić, Tiho Mustapić i direktor kluba Stanko Rezo koji je i potpisao ugovor o suradnji na četiri godine.

'Mi smo u prethodnom razdoblju, u teškim financijskim uvjetima, predanim radom svih uključenih u HKK Posušje ostvarili kvalitetne rezultate. Da bismo i te rezultate digli na višu razinu i prije svega našim mladim košarkašima omogućili kvalitetniji razvoj. Današnjim ugovorom s KK Cedevitom potvrdili smo nove razvojne mogućnosti za košarku u Posušju, a i šire', napomenuo je Stanko Rezo.