NLB SHOW!

Cedevita definitivni favorit protiv Nymburka

03.12.2010 u 09:23

Bionic
Reading

Češka momčad nedavno je dobila Cibonu u Draženovu domu i po toj logici momčad Ace Petrovića trebala bi biti na velikom oprezu. No realno, Cedevita je kvalitetnija, a i njezinim košarkašima raste forma

Nymburk i Cedevita ostvarili su u NLB ligi identičan skor: pet pobjeda i četiri poraza, jedina je razlika u tome što je hrvatska momčad izgubila od Cibone, a češka pobijedila 'vukove' usred Zagreba. Zašto spominjemo Cibonu? Jednostavno zato što sumnjamo da je Nymburk ikad pobijedio većeg suparnika od 'vukova', i to na gostujućem parketu.

Međusobni sraz Cedevite i Nymburka, dakle, odlučivat će o tome koja će momčad doći na 50 posto uspješnosti, a koja se približiti vodećima na ljestvici. Krka, Hemofarm i Olimpija imaju po pobjedu više, ali i zanimljiv raspored u 10. kolu.

Aco Petrović očekuje pobjedu protiv Čeha i sumnjamo da bi ga zadovoljilo išta manje od toga. Nymburg je solidna momčad, no Cedevita je jedna od najskupljih ekipa u ligi, s planom i programom, idejom što danas, a što sutra i njezina pobjeda zaista ne bi smjela doći u pitanje. Ozljeda nema, forma raste, a imperativ rezultata ipak ne bi smio previše smetati Vukušiću, Baždariću, Princu i ostatku društva.

Susret je na rasporedu u subotu u 17 sati u Draženovu domu uz izravan prijenos na Areni Sport 1 (404. kanal MAXtv-a).